De eerste editie van de Molenmars.
De eerste editie van de Molenmars. Foto: Joost Geutjes

Tweede Molenmars in Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - Op zaterdag 10 maart vindt de tweede Molenmars in de gemeente Beuningen plaats. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, 15 of 20 kilometer. De mars start en finisht bij de Beatrixmolen te Winssen, en loopt via het buitengebied naar molen De Haag in Beuningen.

Aangekomen in Beuningen treffen deelnemers een controlepost ingericht. Daarna gaan de wandelaars via de Dijk en uiterwaarden weer richting de Beatrixmolen. Daar wachten de medaille, een kopje koffie, thee of warme erwtensoep.

Oefeningen Vierdaagse
De Molenmars slingert door een mooie wandelomgeving. De mars is bij uitstek geschikt als een van de eerste oefeningen voor het lopen van bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse. Ook voor een gezellige sportieve wandelmiddag, alleen of in groepsverband, is de mars een aanrader. Let wel, de 15 kilometer is helaas niet rolstoel vriendelijk.

De Molenmars start tussen 08.30 en 11.30 uur. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Deelnemen kan vanaf 12 jaar en parkeren is gratis. Meer informatie via: Facebook.com/Molenmars.