Afbeelding
Foto: Peggy Verbakel

Landelijk aandacht voor escape rooms Druten

Politiek

DRUTEN - Afgelopen week betraden de eerste groepen jongeren de escape rooms in de kelder van het gemeentehuis in Druten, en dat trok landelijk de aandacht.

Hart van Nederland pakte groot uit met een item over dit ludieke idee om de jeugd meer te betrekken bij de lokale politiek. Ook kregen de escape rooms aandacht van de Volkskrant, NOS website en social media, Radio 1, 2 en 5 en uiteraard ook de lokale media als de Gelderlander en Omroep Gelderland. Diverse andere landelijke media hebben inmiddels al interesse getoond.

Jongeren kunnen zich met een groep van maximaal vijf personen laten opsluiten in de kelders. Het doel is om te ontsnappen, en dat is alleen mogelijk door de hackers te slim af te zijn. Dit kan door goed samen te werken en creatief en 'out of the box' te denken. Als de missie slaagt, gaan de verkiezingen door.

Inschrijven
Jongeren kunnen zich met een groepje inschrijven voor een (gratis) bezoek aan één van de escape rooms. Die zijn tot de verkiezingen elke dag geopend. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.druten.nl/escape.