Afbeelding
Screenshot van dronevideo Gemeente Druten

Positieve verwachtingen Westerhout-Zuid

Algemeen

DRUTEN - Wethouder André Springveld van Druten zegt serieus in gesprek te zijn met enkele bedrijven die zich mogelijk willen vestigen op industrieterrein Westerhout-Zuid. "Ik verwacht dat er eind dit jaar wel degelijk goed blijkt te zijn verkocht," zei Springveld. Hij deed zijn uitspraken maandag tijdens het verkiezingsdebat, dat RTV Totaal had georganiseerd samen met Omroep Gelderland. Het debat vond plaats in de verkiezingsbus van Omroep Gelderland op de Markt.

Gerard Worm (Kernachtig Druten), André van den Hurk (CDA) en Dini Uitdehaag (Sociaal Maas en Waal) namen ook deel aan de discussies.

Springveld gaf toe dat er in het verleden waarschijnlijk te weinig prioriteit is gegeven aan de verkoop van grond op Westerhout-Zuid. Van den Hurk was niet mals in zijn kritiek. Hij zei al jarenlang verkooppraatjes te horen over het bedrijventerrein en was
pessimistisch over de kansen en mogelijkheden. Volgens hem voldoet Westerhout-Zuid niet meer aan de eisen van deze tijd, want bedrijventerreinen moeten duurzaam zijn. Uitdehaag benadrukte dat de gemeenten in Maas en Waal meer moeten samenwerken wat betreft bedrijventerreinen, in plaats van elkaar te beconcurreren.

Via mediapartner RTV Totaal.