Politiek debat in Druten, 2014, georganiseerd door Web TV.
Politiek debat in Druten, 2014, georganiseerd door Web TV. Foto: Michel Nauta

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: De verkiezingen en de media

Politiek

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart besteden we iedere week aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze week een blik op wat andere media doen en de verkiezingsdebatten.

Behalve de Maas&Waler besteden ook andere media aandacht aan de verkiezingen. Wel is het zo dat zowel de Gelderlander als de lokale omroep RTV Totaal/RN7/ExtraFM geen verkiezingsdebat organiseren, dit in tegenstelling tot vier jaar geleden. Omroep Gelderland werkt overigens wel samen met de lokale omroepen. Op zaterdag 17 februari verzorgt men samen met ExtraFM een uitzending tussen 10.00 en 14.00 uur. Op maandag 19 februari staat de bus van Omroep Gelderland op het Mauritsplein in Beuningen, waar de uitzending tussen 10.00 en 12.00 uur van de lokale omroep vandaan komt. De rode verkiezingsbus gaat dan in de middag naar Druten, waar er tussen 14.00 en 16.00 uur een uitzending wordt gemaakt.

Ondernemersdebat
Speciaal voor ondernemers in Maas en Waal organiseert Ondernemend Maas en Waal op 5 maart het Lokaal Politiek Ondernemersdebat. In De Twee Linden in Beneden-Leeuwen zijn politici uit zowel Druten als West Maas en Waal uitgenodigd om te komen praten over de visie van partijen op het ondernemersklimaat in deze regio. De presentatie is in handen van Michael Rubens. Het debat staat onder leiding van Paul Brouwer, directievoorzitter van Rabobank Maas en Waal. Thema's die onder andere aan de orde komen zijn: industrieterreinen, recreatie & toerisme, winkelcentra, infrastructuur, vestigingsklimaat, aanbestedingsbeleid, omgevingswet 2019-2020 en bestemmingsplannen. Het debat begint om 19.00 uur.

Openbaar verkiezingsdebat
De Adviesraad Sociaal Domein Druten organiseert op 12 maart een openbaar verkiezingsdebat in d'n Bogerd. Alle partijen uit Druten hebben hun deelname toegezegd. Inwoners kunnen input aanleveren voor het debat, waarbij het sociaal domein een rode draad vormt in de onderwerpen. Dat betekent dat zorg, de WMO, jeugdbeleid en de participatiewet allemaal aan de orde zullen komen.
Het debat wordt geleid door de voormalige fractievoorzitter van de VVD in Beuningen, Wim Brand. Publiek is welkom in d'n Bogerd vanaf 19.30 uur, het debat begint om 20.00 uur.

Door Patrick Huisman