Logo demaasenwaler.nl

SHW komt met tentoonstelling met Wamelse schilderijen

WAMEL - Stichting Historie Wamel (SHW) heeft vanaf maart 2017 verschillende schilderijen opgespoord, gefotografeerd en beschreven. De oproep om medewerking heeft veel reacties opgeleverd. De uitkomsten van dit project, zo'n 200 gedigitaliseerde schilderijen, wordt nu getoond aan belangstellenden.

Ongeveer veertig 'echte' schilderijen worden opgehangen, van een aantal schilderijen wordt een kopie uitgeprint en tentoongesteld. Daarnaast wordt de volledige collectie in enkele presentaties op tv-schermen getoond.

Er zitten schilderstukken tussen van bekende regionale kunstenaars als Ed van Heck, Pieter van Oostveen, Wim van den Anker, Els Verwey en M.C. van Rossum. Ook isj de kruisweg in de RK Kerk in Wamel, afkomstig van de bekende kunstenaar Jan Toorop, vastgelegd. Uit Wamel is eveneens een pentekening van Anton Pieck van vóór de Tweede Wereldoorlog te zien.

De tentoonstelling 'Wamelse schilderijen' wordt gehouden op zondag 4 maart 2018 van 11:00 tot 16:00 uur in het Vrijetijdscentrum aan de Clarissenstraat 2 in Wamel.

Meer berichten