Logo demaasenwaler.nl
Arno Peters en Ewald Janssen
Arno Peters en Ewald Janssen (Foto: Feestduo Happy Ouwer)

Happy Ouwer, altijd een dikke knipoog paraat

Als er één muziekduo is dat met een ultiem gevoel voor humor en relativeringsvermogen de klippen van moeilijkheden en sores met een dikke knipoog weet te pareren is dat wel Happy Ouwer. Over die knipogen direct meer. Je kunt toch gerust stellen dat heel Druten ondertussen wel weet dat het Feestduo bestaat uit Ewald Janssen en Arno Peters. Ewald (51) en Arno (48) zijn geboren en getogen Drutenaren die als Feestduo ook landelijk steeds bekender worden. Zo traden ze afgelopen jaar zowat wekelijks op in heel Nederland; natuurlijk in Druten en Maas en Waal, maar ook in Brabant, Overijssel en zelfs in België.

Beide mannen leerden muziek maken in de Drutense harmonie St. Cecilia om zich later met die basiskennis uit te gaan leven bij de Boemelbokken (Ewald) en de Knaoiers in Puiflijk (Arno). Alle twee waren en zijn ze (nog steeds) fervente carnavalsvierders. Niet verwonderlijk dus dat ze ook allebei een keer prins waren!

Ze wilden samen graag serieus verder in de muziek en aldus geschiedde in 2014. De naam Happy Ouwer was meteen al een dikke knipoog. Happy omdat in de kroeg de prijzen van de consumpties op dat uur (hour) heel sympathiek waren, maar 'ouwer' slaat op hun niet meer zó jeugdige leeftijd!

In hun vierjarig bestaan timmeren ze jaarlijks aan de weg met de productie van een goed carnavalsnummer. Vorig jaar werden ze beticht van plagiaat. De vier jaar oude carnavalstekst van ex- PSV'er Bjorn van der Doelen 'Feest bij elke scheet' zou door hen gejat zijn. 'Niet waar', zei tekstschrijver Colin Heikens. En voor Ewald en Arno was knipoog nummer twee geboren: Het was gewoon 'storm in een glas... bier', de naam voor hun carnavalshit van dit jaar.

Op de vraag waaraan een leuk carnavalslied moet voldoen geven ze drie criteria. Ten eerste moet het een simpele tekst zijn, het lied moet makkelijk mee te zingen zijn. Ten tweede 'moet hij blijven hangen', zegt Ewald. Als laatste vult Arno aan: 'De beat moet goed zijn'. Gezien het feit dat de clip 'Storm in een glas bier', op internet en Facebook nu al op 466 playlists te zien is, onderschrijft dat de heren de doelen wel gehaald hebben.

En dan worden de twee ook nog ondersteund door de bussen van de nieuwe sponsor, FeestXpert.nl van Bert Felling, die vanaf nu de hele Benelux doortoeren met levensgrote afbeeldingen van Ewald en Arno. Jawel, met een vette knipoog...

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten