Afbeelding

Sociaal Maas en Waal: "Klaar voor verandering"

Politiek

DRUTEN - De lijsttrekker van SMW voor de komende verkiezingen is reeds bekend: Dini Uitdehaag.

Woensdagavond stemden de leden over de rest van de lijst. De lijst bevat enkele verrassingen. Zo staat Hilda Rikken op plaats 3 en de 22-jarige Kevin Gerritsen op de vierde plaats. Kevin is op dit moment zeer actief, onder andere om samen met burgemeester van Riswijk van de 'escaperoom' een succes te maken.

Ook bijzonder is dat van de eerste 10 kandidaten er 6 vrouwen zijn. "Voor echte vernieuwing van de Drutense politiek zijn jongeren en vrouwen hard nodig", zo sprak lijsttrekker Dini Uitdehaag op de ledenvergadering. Zij zei veel vertrouwen te hebben in de kandidaten op de lijst.

Dini Uitdehaag blikte ook kort terug op de vorige raadsperiode. "Vorige week las ik in een krant dat de oppositie partij Sociaal Maas en Waal, niets bereikt heeft als oppositiepartij. Dat is echte onzin. Ik heb in de raad belangrijke voorstellen gedaan met betrekking tot armoedebeleid, cultuurbeleid voor scholen, de schoonmaakdag, de invoering van Gelre pas voor jong en oud en uiteraard met betrekking tot duurzaamheid. Ook de wens van veel ouderen om een goed leesbaar boekje met namen en telefoonnummers van hulpverleners heb ik onder de aandacht gebracht. Zaken die in eerste instantie door de coalitiepartijen werden weggestemd, maar later door diezelfde coalitiepartijen zijn overgenomen. Kijk even wat er nu gebeurt met het thema duurzaamheid, elke partij wil er nu wel voor gaan. Erg laat, wanneer je bedenkt dat ik 2 jaar gelden in de raad al prachtige plannen in de raad heb voorgesteld". Dini Uitdehaag gaat ervoor om met Sociaal Maas en Waal in de coalitie te komen. "We hebben vele goede plannen klaarliggen en onze mensen staan klaar om ze uit te voeren!"