Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

Hans Kasser en Mia Pouwels naar verkiezing Taalheld van Nederland 2018

Algemeen

BEUNINGEN - Op donderdag 25 januari om 14.30 uur vindt de nationale verkiezing Taalheld van Nederland 2018 plaats. Er worden prijzen uitgereikt in de categorieën Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. In september 2017 werd Hans Kasser gekozen in de categorie Taalcursist van de provincie Gelderland. Mia Pouwels werd als Taalbegeleider van de provincie Gelderland gekozen. Beiden dingen in hun categorie mee voor de titel Taalheld van Nederland 2018 tijdens de nationale verkiezing.

Hans Kasser is genomineerd in de categorie 'Taalcursist'. Hij is een (oud) lees- en schrijfcursist en taalambassadeur. "Hans Kasser heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een verbindende factor tussen cursisten, docenten, gemeente en andere organisaties in Beuningen en daarbuiten. Hij helpt zijn mede-cursisten met raad en daad en stimuleert anderen om hun lezen en schrijven te verbeteren. Hans geeft voorlichting aan bedrijven, scholen en instanties waarbij hij vertelt over zijn eigen ervaringen als laaggeletterde. Daarmee heeft hij al velen overtuigd van het belang van de bestrijding van laaggeletterdheid. Dat maakt hem tot een geweldige taalambassadeur en tot een taalheld van formaat", aldus wethouder Driessen.

Taalbegeleider
Mia Pouwels is genomineerd in de categorie 'Taalbegeleider'. Ze is docent van het ROC Nijmegen en docent in Beuningen. Ze helpt cursisten bij het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal en lezen en schrijven. Ze doet dit met ontzettend veel plezier.

Taalheld 2018
De TaalHeldenprijs is een persoonlijke aanmoedigingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere wijze blijvend inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen. Moeite met lezen, schrijven en rekenen Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. In Gelderland heeft 10,4% van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen, schrijven en rekenen.