Van links naar rechts staand: Henk Jacobs, Ton Mulder, Bert van Elk, Cees Jacobs, Henk Toebast, Sjef Beerling en Marc van Haagen. Van links naar rechts zittend: Ron Fogterloo, Geert-Jan Vrolijks, Ardian Heesakker, Nico van Eldijk en Frank Arts. Sjon de Heuvel kon helaas niet aanwezig zijn.
Van links naar rechts staand: Henk Jacobs, Ton Mulder, Bert van Elk, Cees Jacobs, Henk Toebast, Sjef Beerling en Marc van Haagen. Van links naar rechts zittend: Ron Fogterloo, Geert-Jan Vrolijks, Ardian Heesakker, Nico van Eldijk en Frank Arts. Sjon de Heuvel kon helaas niet aanwezig zijn. Foto: Herman van Beek

SV Leones zet leden in het zonnetje

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Traditiegetrouw werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van sv Leones op 14 januari j.l. een aantal mensen gehuldigd. In een bomvol clubhuis werd stilgestaan bij de jubilarissen en in het bijzonder de vrijwilligers die veel voor de club betekenen.

Aan de hand van vele archieffoto's en anekdotes werden zes jubilarissen gehuldigd: Cees Jacobs (60 jaar lid), Henk Jacobs (60 jaar lid), Henk Toebast (55 jaar lid), Bert van Elk (40 jaar lid), Sjef Beerling (40 jaar lid) en Ton Mulder (25 jaar lid).

Vrijwilligers van het Jaar
Het afgelopen jaar werden tevens vele zaken binnen de club opgepakt door tientallen vrijwilligers. 'Denk aan de nieuwe spelvormen van het jeugdvoetbal, de opkomst van het vrouwenvoetbal, het draaiend houden van het clubhuis, het onderhouden van de accommodatie, diverse evenementen bij Leones en verschillende commerciële activiteiten', laat een woordvoerder weten. Dit jaar is daarom geen individu, maar zijn de drie mannen van de kledingcommissie verkozen tot Vrijwilliger(s) van het Jaar. 'Dank zij de inzet van Rob Fogteloo, Ardian Heesakker en Geert-Jan Vrolijks loopt onze jeugd er weer netjes bij. Het kledingplan heeft ruim 2,5 jaar gelopen en dit vergde veel voorbereiding, rekenwerk en onderhandelingen met leveranciers.'

Leden van Verdienste
Sjon de Heuvel, Marc van Haagen, Frank Arts, Henk Toebast en Leo Kuipers werden benoemd tot tot Lid van Verdienste. Allen zijn al gedurende lange tijd actief als leider, trainer, scheidsrechter,clubhuismedewerken of actief in diverse commissies die de club draaiende houden.

Erelid
Dit jaar werd Nico van Eldijk tot Erelid benoemd. Nico is al vele jaren lid en actief als vrijwilliger, jarenlang leider van verschillende jeugdelftallen en de 'kartrekker' van de Geraniumactie. 'Daarnaast als lid van de commerciële commissie, een echte 'sponsorfinder'. Hij zat ook jaren in de kampcommissie en is nu nog dagelijks bezig met de accommodatiewerkzaamheden. Kreeg eerder al een erkenning namens de KNVB, was al Lid van Verdienste en nu dus de hoogste erkenning binnen sv Leones.'

Naast de familie en vrienden, die in het geheim waren opgetrommeld, kwamen ook de Braoiers langs om iedereen te feliciteren. De Leden van Verdienste en Erelid Nico werden door Prins Hein d'n Urste en Funkenmarieke Sharona persoonlijk onderscheiden.