Het bestuur van de Sportverkiezingen Wijchen.
Het bestuur van de Sportverkiezingen Wijchen. Foto: Sportverkiezing

Nog een aantal dagen tot de Sportverkiezingen Wijchen 2018

Algemeen

WIJCHEN - Op zaterdag 27 januari 2018 tijdens de Sportverkiezingen in 't Mozaïek reikt Stichting Sportevenementen verschillende sportprijzen uit aan sportmannen, -vrouwen, -teams of –talenten uit de gemeente Wijchen. Nieuw dit jaar is de publieksprijs, waar tot op avond voor de verkiezingen gestemd kan worden via de website. Inmiddels zijn er al 4000(!) stemmen binnen. En om het extra spannend te maken is het niet meer mogelijk de tussenstand te bekijken op de website. Wie zal er met de eerste publieksprijs vandoor gaan? En heb jij al gestemd?

De vakjury, onder voorzitterschap van oud-burgemeester Sjef Franssen, heeft inmiddels aan de hand van vastgestelde criteria drie sporters per categorie genomineerd voor die felbegeerde prijs. De nominaties per categorie zijn in alfabetische volgorde:

Sporttalent bij de meisjes

Sarah van Aalen - Volleybal
Ninthe van den Berg - Danssport
Kayleigh van den Brink - Kickboksen

Sporttalent bij de jongens

Leon Derksen - Kickboksen
Jeremy Knuiman - Motorsport
Liyam Vos - Schaatsen

Sportvrouw

Ilse Arts - Basketbal
Anne van Vlijmen - Basketbal
Febe van Zwambagt- Paardensport

Sportman

Frank Mulders - Motorsport
Ricardo Phoelich - Motorsport
Bas Vijlbrief - Vinzwemmen

Sportteam

Smashing gemengd - Badminton
Trivos 1 dames - Volleybal
Sc Woezik 1 heren - Voetbal

Wall of fame
Tijdens de Sportverkiezingen zal er een Wijchense sporticoon in het zonnetje gezet worden. Hij/zij zal dan met foto toegevoegd worden aan de The Wall of Fame, een ereplaats voor Wijchense sporticonen. Deze sporticonen zijn met sportpensioen, maar hebben in het verleden grote sportprestaties neergezet. De Wall of Fame is zowel online, als in 't Mozaïek te bekijken.