Afbeelding

Extra toezicht en handhaving Druten werkte prima

Algemeen

DRUTEN - In Druten zijn in de periode van september 2016 tot en met december 2017 extra BOA's ingehuurd. In 12 controleweken werd steeds drie dagen van 's morgens 7 tot 11 uur en 's avonds van 5 tot 9 uur gewerkt. Niet toevallig want dat zijn natuurlijk ook de tijden waarop honden meestal worden uitgelaten. Twaalf keer werd er 's nachts gecontroleerd of de kasteleins en uitbaters in de horeca hun toko op tijd sloten.

Het resultaat is prima; aanzienlijk minder bekeuringen: 7 hondenbaasjes werden bekeurd omdat ze hun trouwe viervoeter niet aangelijnd hadden, 2 ruimden de poep van hun hond niet op en slecht één kastelein ging op de bon omdat hij de sluitingstijd aan zijn laars lapte.

Drutens Bosje
In 2017 werd gemiddeld 3 keer per week toezicht gehouden in het Drutens Bosje. Er werd nog (te veel) met scooters en bromfietsen door het bosje gereden. Volgens het college van B&W van Druten valt het de Bosje-toezichthouders op dat er vooral in de tussenuren van Pax veel jongelui in het Bosje vertoeven. "Met alle overlast vandien, zoals blowen en zwerfvuil" aldus het college in een info-nota voor de Raad.

Zwerfvuil/afval.
In 2017 kwamen 195 meldingen binnen over afval: van asbestdump tot het achterlaten van folders. Waar mogelijk werd handhavend opgetreden. Dit was vaak niet mogelijk omdat er gewoonweg geen daderindicatie was. Toch werden in totaal nog 11 bekeuringen uitgeschreven

Door Piet Zeeuwen.