Logo demaasenwaler.nl
Michel Lepoutre, Ronnie van den Oever en Adri van Beem.
Michel Lepoutre, Ronnie van den Oever en Adri van Beem.

Nieuwe toezichthouders Drutens Bosje

DRUTEN - Wethouder Michel Lepoutre heeft in de raadszaal van het gemeentehuis, Adri van Beem en Ronnie van den Oever als toezichthouder van het Drutens Bosje geïnstalleerd.

Het bosje wordt (inmiddels 9 jaar) zeer intensief gebruikt. De vele gebruikers zijn erg enthousiast over het Drutens Bosje.Toch komt het voor dat er nog misstanden voorkomen in het bosje. Het is gebleken dat er enige mate van sturing nodig is om bepaald gedrag te voorkomen. Hiervoor zijn er destijds door de Gemeenteraad van de Gemeente Druten gebiedsregels vastgesteld. Op de naleving daarvan wordt toezicht gehouden.

De (vrijwillige) toezichthouders patrouilleren regelmatig in het Drutens Bosje. Zij zien dus toe op het correct gebruiken van het gebied. In het gebied kan op diverse manieren worden gerecreëerd. Spelen, sporten, wandelen, ontspannen. Adri en Ronnie, en met hun de andere collega's, hopen dat juist de jeugdige bezoekers veel meer buiten gaan spelen en daarbij het plezier in het bosje weten te vinden.

Ook de nieuw aangestelde toezichthouders plaatsen zich voor de uitdaging om in het bosje de juiste balans te vinden tussen beschermen, beleven en benutten, zodat jong en oud het prettig vinden in het bosje te kunnen vertoeven.

Meer berichten