Logo demaasenwaler.nl
Foto: Christa van der Vegt

Nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers

DRUTEN - Op donderdagmiddag 11 januari opende wethouder André Springveld nieuwe ondergrondse glas- en textielcontainers bij de Albert Heijn aan de Scharenburg in Druten. Hierbij waren Michelle Stuiver van de Dar en Mark Holland van de Albert Heijn aanwezig. De gemeente Druten heeft Dar de opdracht gegeven om in de komende maanden 23 ondergrondse glas- en textielcontainers in de gemeente Druten te vervangen en een aantal containers te repareren.

De meeste ondergrondse glas- en textielcontainers in de gemeente Druten zijn versleten. Diverse onderdelen zoals kleppen en kettingen zijn gescheurd, verroest of verbogen. Om ongelukken bij het legen van de containers te voorkomen vervangt of repareert Dar de ondergrondse containers. Zoveel mogelijk betonputten, de put waarin de ondergrondse container staat, gebruikt de gemeente Druten weer opnieuw. Containers die vaak snel vol zitten vervangt Dar voor een grotere ondergrondse container.

Wethouder André Springveld roept de inwoners op indien een container buiten gebruik is wegens werkzaamheden een andere container te gebruiken of het vuil te bewaren totdat de container weer toegankelijk is.

Meer berichten