Logo demaasenwaler.nl
Foto: Only for Men

Only for Men maakt vuist tegen prostaatkanker

GELDERMALSEN - De Mannen voor Mannen Stichting is een initiatief van mannenmodeketen Only for Men, met onder meer een vestiging in Druten. Deze stichting is vorig jaar opgezet en in het eerste jaar is er maar liefst 15.000 euro opgehaald. Afgelopen zondag 7 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie van Only for Men de cheque overhandigd aan het KWF.

Only for Men vertegenwoordigt de Mannen van Nederland op het gebied van mode, maar zet zich ook in voor mannen die zich in een minder positieve positie bevinden. Het afgelopen jaar was het goede doel van de Mannen voor Mannen Stichting prostaatkanker: één van de meest voorkomende ziektes onder de Mannen van Nederland. Ruim 10.000 mannen per jaar krijgen deze ziekte. Dit zijn er 10.000 teveel! Uiteindelijk overlijden er hiervan ruim 2.500 mannen aan prostaatkanker.

Geld inzamelen
De Mannen voor Mannen Stichting zamelt geld in voor het KWF om onderzoeken te steunen, extra voorlichtingen te geven en patiënten te ondersteunen. In één jaar tijd €15.000 ophalen, is iets waar de stichting erg trots op is. Ze hebben zich dan ook volledig ingezet om dit doel te halen. In alle Only for Men winkels staan doneerboxen waardoor iedereen een steentje kon bijdragen. Ook werden er in de winkels armbanden verkocht, waarvan de volledige opbrengst naar de stichting is gegaan.

Onderzoek
De Mannen voor Mannen Stichting heeft het bedrag beschikbaar gesteld aan een specifiek onderzoek naar prostaatkanker. 'Op zoek naar biomarkers die de agressiviteit van prostaatkanker voorspellen' onder leiding van Milan Geybels. Dit onderzoek wordt gehouden op Maastricht UMC – Hutchinson Cancer Research Centre Seattle (VS). Het ultieme doel van dit onderzoek is het ontdekken van moleculaire markers (merktekens) die het opsporen van agressieve prostaatkanker vergemakkelijken. Deze prognostische markers moeten gebruikt worden in combinatie met de bestaande manieren om prostaattumoren te beoordelen.

Ook dit jaar gaat de stichting zich weer inzetten voor prostaatkanker en gaan ze door met geld inzamelen. Wil jij samen met de Mannen voor Mannen Stichting een vuist maken tegen prostaatkanker? Neem dan deel aan één van de activiteiten of doneer een bijdrage op NL09ABNA 0612 7465 85 t.n.v. Mannen voor Mannen Stichting. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en events via www.mannenvoormannen.com of volg de Facebookpagina @MannenvoorMannennl.

Meer berichten