Eric Zondag, Gerard Kooimans en Amy Magnée.
Eric Zondag, Gerard Kooimans en Amy Magnée. Foto: Marion Enzerink

Nieuw evenement: Wamel Proeft

Algemeen

WAMEL - Op zaterdag 20 januari is het zover. Dan wordt van 19.00 tot 23.00 uur in het VTC in Wamel het eerste Wamel Proeft-evenement gehouden. Een gezellige bierproeverij, waarover de organisatoren en initiatiefnemers Eric Zondag, Gerard Kooimans en Amy Magnée afwisselend en elkaar aanvullend vertellen:

'Het idee ontstond al in oktober 2015. Wij kenden elkaar van Tik Hard, waar wij alle drie tafeltennisten, en bezochten een speciaalbierevenement in Druten. Daarna vroegen we ons af of we zelf niet eens zoiets zouden kunnen opzetten. Het VTC zegde ons alle medewerking toe. We kregen de beschikking over goede faciliteiten, een grote ruimte, en prima medewerking. We kunnen zelf veel inbrengen. Zo willen we een romantische sfeer realiseren, met stamtafels en gezellige, warme verlichting. Een beetje het idee van een bruin dorpscafé, zeg maar.'

De drie hebben elk een glas speciaal bier voor zich staan, waaruit ze af en toe een slokje nemen. Trots tonen ze het logo voor Wamel Proeft: de Wamelse dorpspomp. 'Het gaat er bij een proeverij niet om veel te drinken; bij soortgelijke evenementen zie je eigenlijk nooit dronken mensen. Er komen verschillende brouwers met hun eigen stand, die de bezoekers vertellen over de kwaliteiten van hun bieren en de verschillende smaken van hun producten. Tussendoor wordt de sfeer versterkt door o.a. live muziek. De gasten krijgen ook een programmaboekje met goede tips en waarin tevens stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het best bier kunt proeven. Het bier, met alcoholpercentages tussen 4,5 en 12 procent, wordt in kleine proefglazen geschonken uit mobiele barretjes.' De organisatie heeft zelf ook een bier gebrouwen, in samenwerking met brouwerij Swambachus, het eerste echte Wamels bier.

'Het is bedoeld voor en door de regio. De hapjes die het bier vergezellen komen bijvoorbeeld uit Dreumel. Na afloop van de bierproeverij is er aansluitend een feest in de foyer van het VTC. Kaarten voor Wamel Proeft kosten 7,50 euro. Daarvoor krijgt men 2 munten à 2,50 euro en een proefglas met WP-logo.' Het drietal verwacht er beslist wat van. Zo is nu al ongeveer de helft van de kaarten online verkocht. Indien het evenement een succes blijkt, wordt het misschien een traditie.

Kijk voor meer informatie op: Facebook/WamelProeft

Door Ton van Hulst