Wil van den Dobbelsteen.
Wil van den Dobbelsteen. Foto: Jeroen Pannekoek

Seniorenpartij Druten doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingen

Politiek

DRUTEN - De Seniorenpartij Druten zal niet meedoen aan de raadsverkiezingen, die gehouden worden op 21 maart 2018.

De partij had problemen met het zoeken en vinden van geschikte kandidaten voor een samen te stellen lijst voor de raadsverkiezingen op 21 maart 2018. Ook andere politieke groeperingen worstelen met hetzelfde vraagstuk.

In vogelvlucht
Enerverend en enthousiast werden in 2005 voorbereidingen getroffen om in 2006 met succes deel te kunnen nemen aan de raadsverkiezingen. Zo ook in 2010 en 2014. Het is en was om de vier jaar steeds weer een grote uitdaging om met en door een enthousiast team een gedegen programma op te stellen en een kandidatenlijst te formeren/presenteren. Bij de laatste raadsverkiezingen in 2014 behaalde de Seniorenpartij 522 stemmen. Goed en ruim voldoende voor een zetel in de gemeenteraad van Druten. In 2006 werd na de verkiezingen deelgenomen aan de coalitie, in 2010 aan de oppositie en in 2014 wederom aan de coalitie.

Kandidatenlijst
De voorbereidingen voor 2018 waren al volop in gang gezet door onder andere een veertigtal personen te benaderen voor een respectabele nieuwe kandidatenlijst. Het resultaat werd uiteindelijk niet van wat er van werd verwacht. Zeer teleurstellend voor de initiatiefnemers. Zij hadden zich ten doel gesteld te kunnen komen met een bevredigend resultaat om daarmee opnieuw de Seniorenpartij voldoende body te kunnen geven om opnieuw vertegenwoordigd te zijn in de Drutense gemeenteraad voor de periode 2018 – 2022. De praktijk bleek te weerbarstig. Overigens dezelfde praktijk gaf ook aan, dat de gezondheid, de thuissituatie en de leeftijd van verschillende kandidaten en achterban hierbij niet uit oog moet worden verloren en wezenlijk parten speelden.