Piet Donkers en Dini Uitdehaag.
Piet Donkers en Dini Uitdehaag. Foto: Sociaal Maas en Waal

Sociaal Maas en Waal presenteert lijsttrekkers

Algemeen

MAAS EN WAAL - Op woensdag 13 december hebben de leden van de Drutense en West Maas en Waalse afdelingen van Sociaal Maas en Waal hun lijsttrekkers voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen gekozen. In Druten viel de keuze wederom op Dini Uitdehaag en in West Maas en Waal verkoos met Piet Donkers.

De leden van de Drutense afdeling kozen opnieuw voor Dini Uitdehaag, omdat zij de afgelopen jaren het gedachtegoed van de partij prima heeft uitgedragen. Ook zijn de leden uitermate tevreden over de wijze waarop zij politiek aanpakt. 'Ik wil me graag inzetten voor alle 'gewone' mensen in onze gemeente, maar vooral die gewone mensen die extra aandacht en zorg verdienen', aldus Uitdehaag. 'Dat wil ik doen door goed naar mensen te luisteren en verbinding te zoeken met partners. Wanneer we voldoende uit ons eigen verkiezingsprogramma waar kunnen maken, wil ik eveneens graag in een coalitie stappen.'

Piet Donkers uit Beneden-Leeuwen is de nieuwe lijsttrekker van Sociaal Maas en Waal in de gemeente West Maas en Waal. Donkers bruist naar eigen zeggen van de ideeën om West Maas en Waal socialer en duurzamer te maken en heeft tevens voldoende tijd om het fractieleiderschap in te vullen. Hij draagt al jaren op vele manieren bij aan de Maas en Waalse samenleving. Zo was hij onder meer actief als secretaris van de WMO-adviesraad in onze gemeente en was hij als combinatiefunctionaris van Actief Maas en Waal betrokken bij tal van sportactiviteiten in Maas en Waal. Piet is afkomstig uit het basisonderwijs, hierin was hij naast leerkracht o.a. voorzitter van de medezeggenschapsraad bij SPOM. Ook was hij vele jaren actief als trainer bij diverse voetbalclubs in Maas en Waal. Momenteel is Piet werkzaam als gymleraar op De Oversteek in Dreumel. Binnen de West Maas en Waalse politiek was hij tot nu toe fractievolger voor Sociaal Maas en Waal.

De huidige fractievoorzitter Merijn Broeders, uit Wamel, staat op plaats 2. Hij is ook de wethouderskandidaat van Sociaal Maas en Waal. Huidig raadslid Jacobijn Olthoff, uit Dreumel staat op de 3e plaats en Antorita Siegers–Merx uit Beneden-Leeuwen op plaats 4. Sander Derksen, tenslotte, uit Alphen, staat op plaats 5. De rest van de lijst wordt in januari bekend gemaakt.