Afbeelding
Foto: Caroline Verhees

Rotary Santaskate zonder ijs toch feestelijk

Algemeen

BEUNINGEN - Op 14 december jl. zou Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland bij Beuningen On Ice een Santaskate organiseren voor ruim 100 kinderen waarvan de ouders weinig of geen financiële middelen hebben. Helaas, zeker ook voor de organisatie van Beuningen On Ice, waren er problemen met de motoren die van water ijs moeten maken en kon de Santaskate niet doorgaan. De kinderen hebben echter alsnog een warme ontvangst gehad.

Aangezien de kinderen niet meer bereikt konden worden is een alternatief programma in werking gezet. Ron Bons was ook dit jaar weer bereid mee te werken en heeft de kinderen ontvangen en vermaakt met onder andere een wedstrijd 'kerstliedje zingen'. Alle aanwezige kinderen zijn getrakteerd op frietjes en limonade en mochten een cadeautje uitzoeken. Er is een midweek in een Roompot vakantiepark verloot onder de families en alle kinderen kregen bij vertrek twee vrijkaartjes voor Beuningen on Ice mee, inclusief schaatshuur en een drankje.

Ook is voor het derde jaar aan stichting Leergeld een cheque van 1.500 euro overhandigd. De stichting Leergeld heeft tot doel te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.