Afbeelding
Foto: Studio Pannekoek

Extra benen door productie duurzame energie

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil de komende jaren zo'n 8 procent meer duurzame energie produceren. Dat staat in het uitvoeringsprogramma Energiek Beuningen 2017 – 2020. Om dit te stimuleren, stelt de gemeente 150.000 euro beschikbaar.

Het is de bedoeling dat in 2040 ongeveer 70 procent van de ruim 9200 woningen is voorzien van zonnepanelen. Wethouder Piet de Klein zegt dat de gemeente veel met de inwoners gaat overleggen om hen zo ver te krijgen dat men zonnepanelen laat aanleggen. Het is niet duidelijk hoeveel van de 2400 bedrijfspanden in de gemeente zonnepanelen op het dak zouden kunnen hebben.

Energiebesparing en duurzame opwekking is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de lokale economie, zo stelt het Beuningse college van B&W. Het levert extra banen op en stimuleert de innovatie in de plaatselijke economie. Bovendien stijgt de waarde van de huizen, terwijl de woonlasten dalen omdat de huizen optimaal zijn geïsoleerd.

De gemeente erkent dat het resultaat van de verschillende projecten mede afhankelijk is van de inwoners. De grote vraag is: Zijn zij bereid de grootschalige opwekking van duurzame energie te accepteren?

Via mediapartner RTV Totaal.