Afferden wil snel beginnen met plan Megens-eind

Algemeen

AFFERDEN - Als het aan de Dorpslijst Afferden ligt kan er niet snel genoeg begonnen worden met woningbouw op het plan Megens-Eind. De Afferdense raadsfractie wordt daarin gesterkt door 88 terugontvangen enquêteformulieren vanuit de plaatselijke bevolking en nieuwe bewoners van de Tichellande.

Het begin van het plan Megens-Eind, de plek waar het café van Jo Megens stond, liep vertraging op omdat Standvast Wonen eerst de financiële kwestie omtrent Kulturhus de Meent uit de wereld wilde hebben. Nu die problemen zijn opgelost ziet de Dorpslijst het liefst dat versneld gebouwd gaat worden aan de 18 geplande woningen. Gerard van Elk: 'Kijk nu de rentestand nog steeds laag is willen er genoeg mensen bij d'n Baard op de stoep komen wonen'.

En hij benoemt het nog wat preciezer: 'Evenredige woningbouw van huur en koopwoningen. Met ruimte voor een buggy bij een jong gezin of voor een rollator voor senioren die langer zelfstandig willen blijven wonen.'

Op de vraag of het college bereid is bij Standvast erop aan te dringen dat er zo snel als mogelijk gestart moet worden antwoordt zij dat ze zulks gedaan heeft en dat Standvast aangaf dat er niet voor het derde kwartaal 2018 gestart gaat worden. Gerard van Elk: 'Ja we zijn blij dat we snel antwoord kregen van B&W maar of dat we er nou zo tevreden mee moeten zijn...'.

Door Piet Zeeuwen.