De selectie van DSZ. Foto: sv DSZ
De selectie van DSZ. Foto: sv DSZ Foto: sv DSZ

DSZ beleeft mooi voetbalseizoen en kijkt uit naar wedstrijd zondag tegen AAC-Olympia

Sport

BOVEN-LEEUWEN - De voetbalsport leeft dit seizoen bij DSZ op de Hoge Berg in Boven-Leeuwen. Het eerste elftal, het vlaggenschip van de club, draait goed. Na enkele jaren met magere resultaten staat de ploeg gedeeld tweede. Ook in de andere geledingen gaat het naar wens.

Door Anton Janssen


Voorzitter Bert van Swam over de huidige situatie: 'Het werk van trainer Pascal Westland en zijn assistent Gerold van Gessel slaat aan. De opkomst bij de trainingen is uitstekend, de oefenstof prima. Het tactisch concept met druk zetten en aanvallend spel komt uit de verf. Het scoren gaat beter dan voorgaande jaren.'

Voor het eerste elftal mikt de club op een plaats in de top vijf, en ziet een plaats in de nacompetitie aan de horizon. 'Dat zou een mooie beloning zijn. Ook met de jeugd zijn we goed bezig, er zijn voldoende spelers. En dat geldt tevens voor de dames', legt Van Swam uit. 'We werken nu samen met Unitas'28 en hebben twee competitieteams. De resultaten van dames 1 vallen tegen. Ze zijn van regio West naar Oost gegaan en daar is een hoger niveau merkbaar. De nederlagen zijn vaak ongelukkig, het team komt telkens net iets te kort. In de nieuwe situatie wordt naar een goede balans gezocht. De sfeer heeft gelukkig niet onder de mindere prestaties te lijden', aldus de voorzitter.

Voor trainer Westland (36), die zelf op hoog niveau heeft gevoetbald, is DSZ zijn eerste club als hoofdtrainer. De Nijmegenaar is lovend over het samenspel met zijn assistent: 'We doen alles samen en treffen hier een erg gemotiveerde spelersgroep. De resultaten overziende moet DSZ voor de prijzen kunnen spelen. Het gaat lekker, we houden de nacompetitie in beeld indien de selectie intact blijft, zonder langdurige blessures. En gelukkig hebben we met achttien spelers een redelijk brede groep.'

Vooruitkijkend naar de laatste speeldag in 2017 en de wedstrijd tegen AAC-Olympia is Westland optimistisch: 'Ik ga in deze derby voor winst. Dat doe ik elke wedstrijd. Zelf ken ik de tegenstander niet. Gerold van Gessel wel en die praat me bij.' De wedstrijd tussen AAC-Olympia en DSZ wordt zondag gespeeld in Horssen en begint om 14.00 uur.

Door Anton Janssen