Wijkcentrum De Doorkijk in Druten, destijds in aanbouw.
Wijkcentrum De Doorkijk in Druten, destijds in aanbouw. Foto: Wijkcentrum De Doorkijk

Een vooruitblik op de gemeenteraadsverkiezingen 2018: leefbaarheid in de kernen Druten

Politiek

De komende maanden besteden we iedere week aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen. Deze week aandacht voor Druten en de leefbaarheid in de kernen.

De enige oppositiepartij Sociaal Maas en Waal heeft een duidelijke wens voor de toekomst van de kernen: 'In 2020 is voor alle kernen, in samenspraak met de bewoners, een toekomstvisie opgesteld, die leidinggevend is bij de uitvoering van beleid voor de toekomst.'

Kernachtig Druten is nog wat concreter. Zij wil de kwaliteit van de leefbaarheidsvoorzieningen verbeteren of in stand houden met het tegengaan van de verloedering in de openbare ruimte, men wil weer meer controle op straat en het in stand houden van voorzieningen als bibliotheek, zwembad en wijkcentra. De partij wil zelfs een nieuwe sporthal.

Dorpslijst Horssen wil voorkomen dat de belangrijkste voorzieningen verdwijnen uit het dorp en wil ervoor zorgen dat er maatoplossingen komen voor nieuwe knelpunten. 'School, dorpshuis, supermarkt, accommodaties voor verenigingen, postvoorzieningen en zorg op maat zijn elementaire voorzieningen om de leefbaarheid ook in de toekomst te behouden'. aldus de Dorpslijst Horssen.

Dorpslijst Puiflijk Druten-Zuid heeft heel veel zaken met betrekking tot leefbaarheid die ze wil aanpakken. Eén van de zaken die wordt genoemd is de opknap van wijken. De partij hield een enquête, en daar kwam dit als belangrijk punt uit naar voren. De partij wil in de komende raadsperiode samen met inwoners allerlei acties uitzetten om de leefbaarheidssituatie in de wijken te verbeteren. Dit moet gebeuren door onder meer aandacht te schenken aan het straatmeubilair, bestrating en verkeersveiligheid.

De komende twee weken neemt deze rubriek even vakantie in verband met de feestdagen. Daarna zijn we weer terug en informeren wij u tot aan de gemeenteraadsverkiezingen over alles wat daar mee te maken heeft.

Door Patrick Huisman