1e prijs winnaar 3D schaakkunst Martel met zijn leraar Jos Salet.
1e prijs winnaar 3D schaakkunst Martel met zijn leraar Jos Salet. Peter Staps

Prijsuitreiking KinderKunstprijs 2017

Algemeen

ENEDEN-LEEUWEN - Vele kinderen, ouders, leraren en andere geïnteresseerden trotseerden afgelopen zondag de sneeuw om de prijsuitreiking van de KinderKunstprijs bij te wonen. Er waren drie prachtige bokalen te winnen, evenals een doe-workshop bij atelier Toonbeelden voor alle genomineerden. De presentatie van de middag lag in handen van Jochem van Gelder.

Stiching Kunst Maas en Waal heeft in samenwerking met SPOM, Rabobank Maas en Waal en Schaakvereniging Tornado deze kunstprijs financieel mogelijk gemaakt. Ruim 600 kinderen hebben kunst gemaakt waarvan een selectie te zien was in het Museum. Uit deze selectie heeft de jury bestaande uit Hennie Driessen, Toon van Gelder en Caitlin Sas de prijswinnaars gekozen. Dit was een hele zware klus.

Kunst voor ouderen
In de categorie 'Kunst voor ouderen' gingen Demi en Havannar van De Appelhof er vandoor met 1e prijs en dus ook de bokaal. De 2e prijs ging naar De Wijzer: Jens en Runar en de 3e prijs was voor De Laak: Wietske en Anouk.

3D Schaakkunst
In de categorie '3D Schaakkunst' wonnen Roos, Martel en Pip van De Tweestroom de bokaal. 2e prijs ging naar Gravin van Rechterenschool: Eefke, Ines en Suus. De 3e prijs is voor De Leeuwenkuil: Bart, Daan, Mick, Splinter en Zen.

Fotografie beroepen
In de categorie fotografie beroepen 'Practice what you teach' won de Wijzer met een prachtige foto gemaakt door Merel en Tim. De 2e prijs ging naar De Leeuwenkuil: Lilly en Anne en de 3e prijs is voor De Appelhof: Cheyenne en Madelief.

Ook sprak de jury zijn bewondering uit over de pionnen gemaakt door Robin van de Mariaschool in de categorie 'Schaakkunst'. Het was een sfeervolle happening, Annet van Sommeren van de Rabobank en Wim van Leeuwen van het SPOM hielden een korte speech en gaven aan dat zij kunst voor kinderen in de toekomst zeer belangrijk vinden. Alle deelnemers aan deze editie van de KinderKunstprijs ontvingen een mooi rugzakje, want meedoen is belangrijker dan winnen.

Afbeelding
Afbeelding
KinderKunstPrijs 2017, Jochem van Gelder