Recreatieplas De Gouden Ham.
Recreatieplas De Gouden Ham. Foto: Reinier Jansen

Een vooruitblik op de gemeenteraadsverkiezingen 2018: toerisme in West Maas en Waal

Politiek

De komende maanden besteden we iedere week aandacht aan de gemeenteraadsverkiezingen, aan de hand van thema's die de politieke partijen hebben aangedragen. Deze week aandacht voor West Maas en Waal, en dan met name werkgelegenheid en toerisme.

Dit onderwerp speelt in deze gemeente, omdat hier in het seizoen veel activiteit is in de vrijetijdssector. Aan de andere kant heeft een gemeente ook weer beperkt invloed hierop. De werkgelegenheid in deze sector, en of mensen gaan recreëren, hangt ook van de economie af.
Het CDA West Maas en Waal speelt op het gunstige economische klimaat in door te stellen dat 'de werkgelegenheid gestimuleerd kan worden door het uitbouwen van de vrijetijdseconomie, en meer specifiek het bevorderen van recreatie en toerisme. Voltooiing van het project de Gouden Kans is daarbij belangrijk als slechtweervoorziening.'Het CDA doelt daarmee op het recreatiepark met uitgebreid zwembad in Appeltern.
De Federatie Dorpslijsten vindt recreatie en toerisme ook belangrijk, maar heeft andere speerpunten. Zij zet in op meer toeristen in het gebied en denkt dat onder andere door goede fiets- en wandelroutes te realiseren. Ook wil ze nieuwe voorzieningen, zoals camperplaatsen, en moet er een pakkende promotiecampagne komen, gericht op deze regio.
Sociaal Maas & Waal laat in het kader van recreatie weten dat agro-recreatie gestimuleerd moet worden. Verder zet die partij in op een gezamenlijk bedrijventerrein voor Druten en West Maas en Waal.
Het CDA zegt daar ook nog iets over. Zij stelt dat uitbreiding van de agrarische sector ook arbeidsplaatsen met zich meebrengt, evenals de ontwikkeling van bedrijventerreinen.

Volgende week aandacht voor wat politieke standpunten van de partijen in Druten.

Door Patrick Huisman