Logo demaasenwaler.nl
Foto: Clasien Reuser- de Klein

Gemeente Druten kapt twee zieke monumentale bomen

DRUTEN - De gemeente Druten is genoodzaakt om twee zieke monumentale bomen te kappen. De bomen waren al lange tijd ziek en werden goed in de gaten gehouden. Onlangs heeft een externe boomdeskundige de bomen gemeten en beoordeeld. Hij kwam tot de conclusie dat de bomen voor gevaar gaan zorgen. Dat is voor de gemeente Druten reden om een kapvergunning voor beide bomen aan te vragen.

Het gaat om de grote kastanjeboom die op de hoek van de Irenestraat en Margrietstraat staat. Deze kastanje (Aesculus Baumannii) is rond 1930 geplant. De boom is ongeveer vier jaar ziek. Hij heeft de kastanjebloedingsziekte en aantasting oesterzwam. En om een kastanjeboom langs de Ambthuisstraat. Deze boom is rond 1880 geplant en al meer dan 12 jaar ziek. In het verleden is al een muur om deze boom gemetseld om hem te sparen. Maar dit heeft niet mogen helpen.

Vervanging
De gemeente vervangt beide bomen door twee andere grote bomen. Helaas zal het nog een tijd duren voordat deze nieuwe bomen net zo groot zijn als de bomen die gekapt moeten worden. De kastanjeboom aan de Ambthuisstraat wordt vervangen door een Rode Beuk. De boom op de hoek van de Irenestraat en Margrietstraat wordt vervangen nadat de werkzaamheden aanpassing Hogestraat en aanleg parkeerplaats Margrietstraat klaar zijn, in het najaar 2018.

Meer berichten