Logo demaasenwaler.nl
Foto: John van Gelder

Duurzaamheidslening succes

WEST MAAS EN WAAL - Sinds eind september dit jaar zijn er al 77 aanvragen voor een duurzaamheidslening binnen gekomen bij de gemeente West Maas en Waal. Daarmee is de Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) een groot succes te noemen.

Met deze lening kan tegen een gunstige rente, geld worden geleend voor energiebesparende maatregelen voor koopwoningen. Van de 77 aanvragen, zijn er 70 positief beoordeeld. Dit is goed voor een bedrag van bijna 318.000 euro. Op dit moment zijn nog zeven aanvragen in behandeling. Van 14 aanvragen is de financiering daadwerkelijk gestart.

Duurzaamheidslening
Eigenaren van een koopwoning in de gemeente West Maas en Waal die hun woning willen verduurzamen kunnen in aanmerking komen voor een Duurzaamheidslening. Met deze lening kunnen energiebesparende maatregelen worden getroffen in en aan de woning. Denk aan zuinige verwarmingsinstallatie, zonnepanelen, gevel-, dak- of vloerisolatie en HR++ glas. Hierdoor daalt de energierekening, wordt geïnvesteerd in de waarde van de woning, wordt het wooncomfort vergroot en neemt het energieverbruik af. Meer informatie staat op: www.westmaasenwaal/duurzaamheidslening.

Let op: de Duurzaamheidslening is een consumptief krediet. Voor een financieel advies dient de consument zich te wenden tot een financieel adviseur.

Meer berichten