De aftrap afgelopen woensdag 11 oktober.
De aftrap afgelopen woensdag 11 oktober. Foto: Rabobank

Rabobank en Diverzio leggen verbinding tussen food & agri en zorg

Algemeen

MAAS EN WAAL - Gezond en duurzaam voedsel bereikbaar maken voor kwetsbare groepen. Dat is de gedachte achter het programma 'Gezonde Korte Ketens' van stichting Diverzio. Samen met de Rabobanken Maas en Waal, Oost Betuwe, Arnhem en Omstreken en Rijk van Nijmegen biedt Diverzio agri/food-ondernemers een reeks masterclasses aan. Woensdag 11 oktober was de aftrap.

Bijna 50 ondernemers uit de agrarische sector waren aanwezig bij de eerste masterclass. Van (melk)veehouders tot telers van groente en fruit: 'De hele schijf van vijf is vertegenwoordigd", stelde Diverzio-directeur Koen Nouws Keij tevreden vast. "Samen leveren ze alle ingrediënten waarmee zorginstellingen gezonde maaltijden kunnen voorschotelen aan hun cliënten.'

Eerlijke producten, gezonde maaltijden. Diverzio wil zorgorganisaties verbinden met producenten in de regio. Zo ontstaat een korte, directe keten van boer naar klant. Dat betekent een betere prijs voor eerlijke producten. En betere, verse maaltijden met bekende streekproducten voor patiënten en ouderen. De betrokken Rabobanken leveren graag een bijdrage. 'Rabobank is dé food & agri-bank', zegt Arjan Kruisselbrink, directeur Bedrijven bij Rabobank Maas en Waal en Rabobank Oost Betuwe. 'Daarbij hoort ook een verantwoordelijkheid. Onder de noemer 'Banking for Food' werken we mee aan de wereldwijde uitdaging om de groeiende bevolking gezond en duurzaam te voeden. Dat doen we door toegang te bieden tot financiering, kennis en netwerken. De masterclasses van Diverzio sluiten daar bij aan.'

De deelnemers verdiepen zich de komende maanden in mogelijkheden en aanpak van directe, regionale afzet. Tijdens de vierde en laatste masterclass in april 2018 presenteren de ondernemers hun producten en plannen aan zorgorganisaties in de regio.