Eerdere editie van de Halloween Griezeltochten in De Tuinen van Appeltern.
Eerdere editie van de Halloween Griezeltochten in De Tuinen van Appeltern. Foto: Huub Remmen

Griezelen in De Tuinen

Algemeen

APPELTERN - Op 27 en 28 oktober wordt het 's avonds weer echt griezelen in de Appelternse Tuinen. Kijk dan goed om je heen en houd elkaar vast, want er duiken zomaar engerds op uit het duister. Het woord 'creepy' is beslist van toepassing op de vele personages die de Tuinen die avonden bevolken en de bezoekers in steeds een ander thema de stuipen op het lijf jagen.

Als moedige bezoeker tref je er onder andere de Kerklaan, waar monniken, glas-in-lood en grafstenen de sfeer bepalen, en het SSSSSt Hospitaal, met bloed, veel bloed, lijken en ontsnapte patiënten. En kun je tegen het zeer enge Voodoo stadsparkje, waar offers worden gebracht met vuur en muziek? Dan is de vleesetende tuin ook wel iets voor jou.

Samenwerking en passie
'Het is de negende keer dat wij dit organiseren', vertelt Ben van Ooijen, eigenaar van De Tuinen van Appeltern. 'We werken samen met gespecialiseerde acteurs, en ook al ons personeel is die avonden in stijl gekleed. Het komt deels voort uit een soort filosofie: we willen graag mooie dingen doen, dingen waar de mensen over praten. We streven er niet naar alsmaar groter te worden, maar wel béter. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een leuk arrangement in samenwerking met een pannenkoekenhuis hier dichtbij, waar mensen op krachten kunnen komen voorafgaand aan een bezoek aan ons tijdelijke horrorpark.' Ben tekent gepassioneerd een route. 'Kijk, hier achter een paar struiken komt een soort tunnel waar je doorheen moet. Wat je daar te wachten staat… En dan beland je nog narillend in de Winkelstraat, waar je maar beter niet in de etalage van de slager kunt kijken. Alsof dat nog niet eng genoeg is zullen de duivels van de Hel en Vagevuurstraat je wel even achterna zitten', grijnst Ben.

De Halloween Griezeltochten 2017 zijn op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober. Vanaf 18.45 uur start elke vijf minuten een tocht. Kaarten kosten 10,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.appeltern.nl. Let op, er is een beperkt aantal toegangskaarten beschikbaar voor dit bijzondere evenement.

Door Ton van Hulst