Leones wint met 2-0 van Germania.
Leones wint met 2-0 van Germania. Foto: Eddie Pas

Leones 1 pakt de punten tegen Germania 1

BENEDEN-LEEUWEN - Op een zonovergoten sportpark Het Zijvond heeft Leones 1 op zondag 15 oktober een nuttige 2-0 overwinning in de wacht gesleept tegen Germania 1 uit Groesbeek.

In het begin van de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder tot groots voetbal te komen. In de loop van de eerste helft kwam er wat meer leven in de brouwerij. De eerste grote kans was voor Leones, met een mooie voorzet van Maikel van Haagen, die door Joshua Lopez rakelings over werd gekopt. Even later ging aan de andere kant de Groesbeekse spits Max Nas op doelman John Verweij af, maar deze verkleinde goed zijn doel waardoor het schot over ging.

Verweij speelde enkele minuten later wederom een hoofdrol met een mooie redding, en ook de rebound wist hij goed te pareren. Vlak voor rust kreeg Leones een vrije trap die door Maikel van Haagen slim en razendsnel genomen werd. De bal bereikte Joshua Lopez en deze werkte de bal beheerst achter doelman Jaap Omvlee: 1-0.

In de tweede helft had Leones een licht veldoverwicht, en na een grove overtreding van Frenk Wouterse op Bram Kooijmans moest eerstgenoemde na een directe rode kaart het veld verlaten. Leones wist vervolgens op 2-0 te komen toen Bram Kooijmans na een mooie voorzet van Dylan van de Ven vrij kon inschieten. Germania kreeg ook nog enkele kansen maar Karen Tevonya (lobbal net over het doel) en Nasim Saber (bal tegen de lat) misten net de aansluitingstreffer. Leones speelde de wedstrijd rustig uit zonder verder nog echt in de problemen te komen.

Door deze mooie overwinning blijft Leones in de brede middenmoot. Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dan speelt Leones 1 om 14.00 uur tegen Voorwaarts Twello.