Afbeelding
Foto: Pax vmbo

Pax vmbo ontvangt collega's uit buitenland

Algemeen

DRUTEN - Pax vmbo heeft vrijdag 13 oktober collega's uit Tsjechië, Polen en Italië verwelkomd. De ontmoeting werd mogelijk gemaakt dankzij de toegekende subsidie van het Europees Platform ( Erasmus+).

Als coördinerende school organiseerde Pax de "kick-of meeting" voor het internationaliseringsproject "I'm a STAR". Tijdens deze meeting hebben de docenten de planning en inhoud van het project verder vorm gegeven. De komende twee jaar gaan een aantal leerlingen van de Pax vmbo met de buitenlandse leerlingen een internationaal project opzetten.

Het project is gericht op het ontdekken en verbeteren van de individuele kwaliteiten en vaardigheden d.m.v. het opbouwen van een internationaal portfolio. Naast het werken in een gezamenlijke digitale omgeving, vinden er ook uitwisselingen plaats. Tijdens deze uitwisselingen verblijven de leerlingen in gastgezinnen, volgen zij lessen, bezoeken bedrijven en gaan op stage in het buitenland.

Door deel te nemen aan dit project ontdekken en verbeteren de leerlingen hun eigen kwaliteiten. Zij worden zich bewust van hun mogelijkheden op het gebied van onder andere de arbeidsmarkt, de vervolgopleiding, et cetera. Een unieke ervaring voor de leerlingen.

Door T. Oosterbroek