Susanne Arnoldussen, Jeanette v. Beem, Anneke Groot en Marijke v. Renswouw.
Susanne Arnoldussen, Jeanette v. Beem, Anneke Groot en Marijke v. Renswouw. Foto: Marion Enzerink

Vereniging in beeld: Sport in Balans

Verenigingen

Sport in Balans laat Dreumel bewegen

In deze rubriek halen wij verenigingen uit ons verspreidingsgebied voor het voetlicht. We belichten niet alleen de activiteiten, maar ook de plannen en de aandachtsvelden van de vereniging. In elke aflevering staat één vereniging centraal. Dit keer is dat Sport in Balans in Dreumel.

Sport in Balans bestaat vijf jaar en telt 140 deelnemers die op verschillende dagen en dagdelen in MFA D'n Hoender actief bezig zijn. De vereniging verzorgt groepslessen en staat open voor jong en oud. Susanne Arnoldussen en Anneke Groot besturen de bloeiende en laagdrempelige club. Groot: 'Het enthousiasme is groot, de sfeer informeel en gezellig. Iedereen moet kunnen meedoen.' Bij Sport in Balans, waar alles mag en niets moet, is de contributie laag. Er worden ook bijzondere activiteiten ontwikkeld, zoals herfst- en winterwandelingen en de seizoenafsluiting met een picknick.

Dit jaar komt er een nieuwe loot aan de stam: de sportvereniging gaat samen met Stichting Kerstsfeer op het Plein en voedingsdeskundige Marijke van Renswouw op 16 en 17 december op Ekershof een sportief en gezellig festijn organiseren. Beoogd wordt met een winters festijn het decembergevoel los te maken.

Jeanet van Beem van de stichting over de unieke samenwerking: 'We willen de saamhorigheid in het dorp bevorderen en hebben elkaar gevonden met ideeën waarmee we heel Dreumel in beweging willen brengen. Op zaterdagavond wordt er gesport tijdens een 'halve marathon'. De volgende ochtend is er een heerlijk ontbijt voor heel Dreumel en de zondag wordt verder ingevuld met winterse activiteiten voor jong en oud. Alles speelt zich af in een grote tent op het plein.'
Anneke Groot benadrukt dat kijkers welkom zijn en meldt dat de opbrengst van de sportmarathon naar de Stichting Leergeld 2stromenland gaat. Die wil voorkomen dat kinderen in een sociaal isolement terechtkomen.

Deelnemen
Deelname aan Heel Dreumel in Beweging staat voor iedereen open, ook voor verenigingen, bedrijven en organisaties. Inschrijven kan tot 1 december, door een mail te sturen naar sportenindewinternacht@yahoo.com. Groot en Van Beem kijken positief vooruit en zijn eensgezind: 'Dreumel wil in dit weekend het samen doen uitstralen en wij zijn verwachtingsvol over de deelname. Wij rekenen op een volle tent.'
Kijk voor meer informatie op: www.sportinbalansdreumel.nl.

Door Anton Janssen