DIO'30 start competitie met winst.
DIO'30 start competitie met winst. Foto: Twan van der Zandt

DIO'30 start competitie met zege op Rood Wit

GROESBEEK - In een spectaculaire wedstrijd heeft DIO'30 in Groesbeek Rood Wit met 2-3 verslagen. Rood Wit speelde 2 seizoenen geleden nog in de eerste klasse, maar door 2 degradaties op rij is het nu afgedaald naar de derde klasse. Met een zo goed als nieuwe selectie is het ongetwijfeld de ambitie om zo snel mogelijk weer een stapje hoger te acteren. De uitslagen in de beker spreken dat ook uit, want in 3 wedstrijden werd maar liefst 25 maal gescoord, waaronder afgelopen donderdag een 13-1 overwinning op DVE-Trajanus. In het aantal van 6 tegendoelpunten in die 3 wedstrijden ligt ook meteen een kans voor DIO'30, dat over een aantal snelle en handige aanvallers beschikt.

Vooraf was iedereen fit en er kon met een zo sterk mogelijk selectie worden aangetreden. Rood Wit begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel wat goede kansen. Een schot van Khalid El Haddouti ging van dichtbij over. Even later wist Nick Degen een schot van dezelfde speler te pakken. Na ongeveer een kwartier voetballen was er de eerste kans voor DIO'30, Arthur van den Eeckhout schoot in kansrijke positie net naast. Een tegenvaller voor DIO'30 was het uitvallen van Roy de Ruiter. De van sv DFS overgekomen aanvaller kreeg van dichtbij een bal vol in zijn gezicht en moest na een blessurebehandeling worden vervangen en is uiteindelijk met vermoedelijk een zware hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn plaats werd ingenomen door Davy van Verseveld.

Na de sterke openingsfase van de thuisploeg kwam DIO'30 steeds beter in de wedstrijd. Het moest alleen oppassen voor de snelle aanvallen van de tegenstander. Verdedigend stonden beide ploegen goed waardoor er weinig kansen voor de beide doelen ontstonden. Kort voor rust was er opeens een grote kans voor Jelle Hoes, die na een vrije trap van Michel Falize geheel vrij voor het doel stond. Zijn inzet ging echter naast. Een paar minuten later was het toch raak. Na onnodig balverlies aan de zijlijn kwam de bal bij Arthur van den Eeckhout, die zich knap vrij speelde en de bal beheerst wist af te ronden. In de blessuretijd, die vrij ruim was door de eerdere blessurebehandeling voor Roy de Ruiter, waren er kansen voor Rood Wit. Met name een schot van Michael van Geele ging maar net voorlangs.

Aansluitingstredder
In de tweede helft begon DIO'30 aanvallend. Dit leverde eerst al een paar kansen op en ook al vrij snel het tweede doelpunt. Uit een voorzet van Arthur van den Eeckhout wist Davy van Verseveld binnen te koppen. DIO'30 leek de wedstrijd te controleren maar moest een half uur voor tijd toch de aansluitingstreffer incasseren. Uit een vrije trap van Wesley Klomp, die lang onderweg was, kon Marc Gunterman de bal bij de tweede paal binnenkoppen. Daarna waren er kansen voor DIO'30 om de voorsprong wederom te vergroten. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging over en Yannis Ngola speelde de bal te ver voor zich uit waardoor doelman Ton van Doorn de bal kon pakken. Het spel ging nu op en neer. Rood Wit mocht een aantal corners achter elkaar nemen maar wist daar niet gevaarlijk uit te worden.

Halverwege de tweede helft werd Yannis Ngola vervangen door Dani Bloemberg. Nadat Nick Degen een schot van Emir Tiganj wist te pakken was er aan de andere kant weer gevaar voor DIO'30. Met nog een kwartier te voetballen mocht Rood Wit een penalty nemen. Jelle Hoes kreeg de bal wat ongelukkig tegen zijn arm na een aanval die ook veel weg had van buitenspel. De verder uitstekend fluitende scheidsrechter zag er echter een strafschop in en vanaf 11 meter maakte Wesley Klomp geen fout, 2-2. Bij de derde wissel aan de kant van DIO'30 ging Paul Frenken naar de kant en zijn plaats werd ingenomen door Luc Verhoeven. Rood Wit kreeg wat kansen op de voorsprong. Een schot van Wesley Klomp ging naast en Nick Degen wist knap te redden op een schot van Khalid El Haddoudi.

Slotfase
Er brak een spannende slotfase aan waarin beide ploegen vol voor de overwinning gingen. Met name Rood Wit nam daarbij het nodige risico door een verdediger te wisselen voor een aanvaller. De kansen kwamen er nu voor DIO'30, maar dat ging daar in eerste instantie wat slordig mee om. Onnodig balverlies betekende een aantal malen het einde van een veel belovende aanval. Ook was er een grote kans voor Arthur van den Eeckhout die niet wist te profiteren van een fout in de Rood Wit defensie. Doelman Ton van Doorn wist de bal te pakken. Diep in de blessuretijd was het toch raak. Luc Verhoeven wist met een schitterende pass Arthur van den Eeckhout geheel vrij voor de doelman te zetten en deze keer maakte de aanvaller van DIO'30 geen fout en wist de bal over de doelman heen in het doel te schieten, 2-3. De buit was nog niet binnen, want daarna mocht Rood Wit nog een vrije trap nemen op een kansrijke positie. De inzet van Wesley Klomp werd gelukkig gekeerd en weggewerkt. Niet veel later volgde het eindsignaal en was de vreugde bij DIO'30 groot en was er bij Rood Wit de nodige frustratie aanwezig. Gelukkig konden beide ploegen zonder verdere problemen de weg naar de kleedkamer vinden.

Na de wedstrijd moest ook Dani Bloemberg nog een bezoek brengen aan het ziekenhuis. Hij heeft bij een wat fors duel aan de zijlijn waarschijnlijk zijn neus gebroken. Zo is DIO'30 dus wat gehavend uit de strijd gekomen maar heeft het wel een hele belangrijke overwinning geboekt. Er volgen nu 2 wedstrijden tegen ploegen die vorig jaar nog in de vierde klasse speelden en dus wisten te promoveren. Komende zondag komt eerst Eendracht'30 uit Mook op bezoek op sportpark de Gelenberg. Let op, dit seizoen beginnen de thuiswedstrijden van DIO'30 om 14.00 uur.