Leones in actie tegen Concordia in Wehl.
Leones in actie tegen Concordia in Wehl. Foto: Eddie Pas

Sterke seizoensopening voor Leones

WEHL/BENEDEN-LEEUWEN - Leones is de nieuwe competitie ijzersterk begonnen. De altijd moeilijke uitwedstrijd bij Concordia Wehl werd met een duidelijke 1-4 gewonnen.

Direct al in de eerste minuut gaf Leones een visitekaartje af. Een aanval over rechts werd door Dylan van de Ven goed voorgezet. Bram Kooijmans kon de bal net niet genoeg controleren om te scoren. Deze aanval was typerend voor het spel van Leones. Uit de omschakeling snel de gevaarlijke buitenspelers inschakelen en gaan voor de voorzet.

Leones speelde goed gegroepeerd. Concordia leek meer balbezit te hebben maar werd niet echt gevaarlijk. Een schot van Tom Berendsen werd door Leones goalie John Verweij onschadelijk gemaakt. Nadat Dylan van de Ven een bal rakelings had overgekopt kwam Leones op voorsprong. Bram Kooijmans bediende vanaf rechts Milo Prins die de bal laag binnenschoof. Nog geen minuut later werd het alweer gelijk toen een Niels Meyer vanuit een corner raak kopte. Maar slechts drie minuten later kwam Leones weer op voorsprong. Bram Kooijmans ging sterk door op links en bediende op maat de inkomende Dylan van de Ven die via de keer de bal binnen tikte. In het vervolg van de eerste helft kregen beide teams nog wat kansen maar scoorden niet meer al moest Leones daarvoor nog wel een inzet van de lijn halen.

In de 2e helft leek Concordia op gelijke hoogte te komen maar een kopbal belandde op de lat en kon vervolgens met veel moeite worden verwerkt. Hierna kwam Leones niet echt meer in gevaar en kreeg het meer ruimte voor de snelle uitvallen. Na ruim een kwartier wist de net ingevallen Joshua Lopez Cuijten de 1-3 binnen te schuiven na een prima actie en voorzet vanaf rechts van Dylan van de Ven. Met nog 10 minuten te spelen gebeurde eigenlijk hetzelfde. Dylan van de Ven, nu vanaf links, bediende Joshua Lopez Cuijten op maat en die bracht de eindstand op 1-4.

Leones is door deze overwinning de 1e koploper deze competitie. Zondag a.s. volgt de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Spero, aanvang 14.00 uur.