Chris neemt zijn wasteboard in ontvangst.
Chris neemt zijn wasteboard in ontvangst. Foto: Dar

Wijkheldendag in Amusementspark Tivoli

Algemeen

NIJMEGEN - Om alle Wijkhelden uit de regio, jong en oud, ook dit jaar weer in het zonnetje te zetten, organiseert Dar een Wijkheldendag op aanstaande zondag 24 september.

De Wijkheldendag vindt plaats in speeltuin Amusementspark Tivoli in Berg en Dal. Er is een recordaantal Wijkhelden aanwezig. Ruim 400 Wijkhelden hebben zich aangemeld voor deze dag. Tijdens de Wijkheldendag zijn er diverse activiteiten zoals het zingen van het Wijkheldenlied en maken we de laatste cijfers (zoals aantal teams) bekend. Het afgelopen jaar is het aantal Wijkhelden flink gestegen. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat doen Wijkhelden?
Wijkhelden zijn actief in bijna heel het verzorgingsgebied van Dar (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen) en houden samen hun buurt schoon. Wijkhelden ruimen per maand gemiddeld 500 zakken zwerfafval op. De kinderen doen dat in groepjes, onder begeleiding van een volwassene. Er zijn ook volwassenen die alleen of in groepen op pad gaan. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte.

Een zakcentje voor de kinderen, materiaal en andere voordelen
Dar verzorgt alle benodigdheden (knijpers, speciale zwerfafvalzakken en veiligheidshesjes) voor de Wijkhelden. Kinderen uit groep 3 t/m 8 krijgen van de gemeente een zakcentje voor hun werk. Zij leren ondertussen hoe het is om actief en betrokken te zijn bij de samenleving. Voor volwassenen is het een eenvoudige manier om een waardevolle en direct zichtbare bijdrage te leveren aan een schone buurt. In de verschillende gemeenten zijn al vrijwilligers actief die zwerfafval opruimen. Ook zij kunnen zich aanmelden als Wijkheld en zich blijven inzetten voor een schone buurt.

De wijkhelden zijn welkom op zondag 24 september om 12.30 uur bij: Amusementspark Tivoli, Oude Kleefsebaan 116, 6571 BK in Berg en Dal.

Meer informatie en aanmelden: www.wijk-helden.nl.