Geen besluit over toekomst Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - De belangrijke vraag of Beuningen in de toekomst zelfstandig blijft, of een fusie aangaat met een andere gemeente, die vraag wordt waarschijnlijk pas beantwoord na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

In de Beuningse gemeenteraad was dinsdagavond een brede consensus, dat er een onderzoek moet komen naar de precieze financiële gevolgen van zelfstandig blijven. Dat zou een taak zijn voor een gespecialiseerd onderzoeksbureau.

Toch geeft het college van B&W geen opdracht voor een dergelijk onderzoek. Als reden voerde het college aan, dat de raad verdeeld is over de nota 'de Toekomst van Beuningen'.

Het lijkt er op dat de verdere discussie en besluitvorming over de toekomst van Beuningen over de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar worden heen getild.

Er waren loftuitingen, maar ook flink wat kritiek op de nota de Toekomst van Beuningen. De meeste partijen constateerden dat de nota geen antwoord geeft op de belangrijke vraag wat de financiële gevolgen zijn van zelfstandig blijven.

Alleen BN&M was voluit enthousiast over de nota. Volgens deze partij kan Beuningen juist met de huidige grootte van 25.000 inwoners doorgroeien tot een duurzame en groene gemeente, die hoog scoort op zorg en welzijn.

Via mediapartner RTV Totaal.