Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Voorronde De Grote DigiTaalStrijd in West Maas en Waal

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Maandag 4 september vond de eerste voorronde plaats van de Grote DigiTaalStrijd in de raadzaal van het gemeentehuis van West Maas en Waal.

Wethouder Bert van Swam zat in de jury. De avond werd gepresenteerd door Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.

In het kader van de Week van de Alfabetisering heeft Bibliotheek Rivierenland de Grote DigiTaalStrijd ontwikkeld. Op zeven locaties in Regio Rivierenland vonden tegelijkertijd de voorrondes plaats, waaronder ook in Druten.

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel. De opbrengst komt ten goede aan de inrichting of uitbreiding van speciale leer-/werkplekken in onze Bibliotheken. Mensen die dat nodig hebben kunnen op deze plekken gemakkelijk, doelgericht en onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden werken. Dertien teams uit de gemeente Druten en West Maas en Waal gingen met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De battle-avond bestond uit een ouderwets, offline dictee en een eigentijdse online quiz.

Addy van Meerten kreeg in de pauze het eerste exemplaar van haar glossy magazine "De Addy' uitgereikt. Addy is laaggeletterd en taalambassadeur in West Maas en Waal en staat bekend als toiletjuffrouw bij evenementen in gemeente West Maas en Waal.

De Taaltijgers (van de gemeente West Maas en Waal) hebben de battle gewonnen en gaan naar de Grande Finale op 26 oktober in Tiel, waar de winnaars het tegen elkaar zullen opnemen. In Druten is de battle gewonnen door SPOM.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding