Logo demaasenwaler.nl
Leerlingen van De Leeuwenkuil poseren trots met hun bokaal. Achter hen de naamgever van de bokaal, de heer Van Teeffelen (links) en wethouders Sjef van Elk (midden) en Ton de Vree.
Leerlingen van De Leeuwenkuil poseren trots met hun bokaal. Achter hen de naamgever van de bokaal, de heer Van Teeffelen (links) en wethouders Sjef van Elk (midden) en Ton de Vree. (Foto: Zwembad De Zeven Morgen)

De Leeuwenkuil wint schoolzwemkampioenschappen

DREUMEL - Basisschool De Leeuwenkuil heeft zaterdag 24 juni in zwembad De Zeven Morgen de Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen op haar naam geschreven. De leerlingen ontvingen de felbegeerde 'Meester van Teeffelen-bokaal' uit handen van naamgever heer Van Teeffelen, bijgestaan door wethouders van sport Sjef van Elk en Ton de Vree.

Een record aantal scholen uit de gemeenten Druten en West Maas en Waal nam deel aan de vijfde editie van de Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen. Leerlingen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool konden deelnemen aan het kampioenschap. Hoewel de temperatuur aan de lage kant was, verscheen een groot aantal kinderen aan de start. Ieder van hen kwam uit op de 25 meter schoolslag en tweemaal op de 25 meter vrij. Per school werden de gezwommen tijden opgeteld, en vervolgens vertaald naar een gemiddelde tijd. De Leeuwenkuil kwam daarbij als winnaar uit de bus. De tweede plaats was voor basisschool De Wijzer uit Beneden-Leeuwen, De Tweestroom uit Altforst werd derde.

De Maas en Waalse schoolzwemkampioenschappen worden jaarlijks georganiseerd door ZV De Gelenberg uit Druten en het openluchtzwembad De Zeven Morgen, in samenwerking met Actief Maas en Waal. Doel van het initiatief is leerlingen van de basisschool op een leuke en laagdrempelige wijze kennis laten maken met de zwemsport.

Meer berichten