Hockeyclub Druten gestart met bouw nieuw clubhuis
Logo demaasenwaler.nl
Voorzitter van Hockeyclub Druten René Pit (rechts) en Bart Bosman van Stichting Hockey Druten.
Voorzitter van Hockeyclub Druten René Pit (rechts) en Bart Bosman van Stichting Hockey Druten. (Foto: John van Gelder)

Hockeyclub Druten gestart met bouw nieuw clubhuis

DRUTEN - Op het terrein van Hockeyclub Druten is een start gemaakt met de verbouwing van het voormalige clubhuis van Sticks'71 en hondenclub VDH. De lang gekoesterde wens van de hockeyclub gaat hiermee in vervulling. Begin oktober moet het nieuwe onderkomen in gebruik worden genomen.

Tussen de hopen zand, de loopplanken en de onlangs gestorte fundering kijkt voorzitter van Hockeyclub Druten René Pit trots om zich heen. 'Hier verrijst de komende maanden een gloednieuw clubhuis. Praktisch ingedeeld, representatief en volledig aangepast aan de eisen van deze tijd. Iets waar de vereniging enorm aan toe was', aldus Pit. Hij viel, toen hij in maart 2017 de voorzittershamer van Wilbert Korsten overnam, met zijn neus in de boter. Nog geen maand later ontving de club een afkoopsom van de gemeente, voor het behoud van de hockey accommodatie. Hiermee kon definitief gestart worden met de bouw van het clubhuis.

Contouren
Samen met het clubhuis worden ook de bestaande kleedkamers aangepakt. Twee ervan zijn bij het nieuwe clubhuis getrokken, de vier overgebleven ruimtes krijgen nieuwe sanitaire voorzieningen en een grondige make-over. Inmiddels zijn de contouren van het nieuwe onderkomen al duidelijk zichtbaar. De bestaande bouw biedt straks ruimte aan een zitgedeelte, bar, keuken, bestuurskamer, toiletgelegenheid en bergruimte voor materialen. Op de plaats waar voorheen het overkapte terras lag, wordt een serre met houtgestookte haard gerealiseerd. Clubvoorzitter René Pit en Bart Bosman, voorzitter van Stichting Hockey Druten (SHD), dubben nog over de exacte indeling en de plaatsing van de bar, maar de grove lijnen staan vast.

Doorbraak
Het had wat voeten in aarde om tot de bouw van het nieuwe clubhuis te komen. Het pand behoorde ooit toe aan de toenmalige hockeyclub Sticks'71, en werd in 1995 - na het ter ziele gaan van de club - eigendom van de hondenvereniging. Na een hoop gesteggel over een nieuw onderkomen voor de hondenclub, en de locatie en financiering daarvan, was het ondernemer Rob Huisman die voor een doorbraak zorgde. Hij kreeg het voor elkaar dat, in juni 2015, gemeente Druten, hondenvereniging VDH en Stichting Hockey Druten (SHD) een overeenkomst tekenden waarmee SHD eigenaar werd van het clubgebouw van VDH. In ruil daarvoor kreeg VDH een nieuw onderkomen bij hun trainings- en wedstrijdveld. Dát clubgebouw werd in september 2016 opgeleverd. 'De aanloopfase heeft lang geduurd', menen Pit en Bosman. 'Maar onderwijl konden we nadenken over eisen, wensen en het ontwerp. De tekeningen waren zelfs al klaar. We konden, toen de financiering rond was, dus meteen aan de slag.'
'De inrichting van het nieuwe clubhuis komt voor een deel voor handen van Pax-scholieren', aldus Bart Bosman. 'Daarnaast faciliteren regionale ondernemers in het project. De samenwerking tussen onderwijs, ondernemers, overheid (gemeente) en ontspanning (de sportvereniging) biedt Hockeyclub Druten de mogelijkheid 'zelfreddend' te zijn.'

Uitnodigend
'We zijn ontzettend blij dat we, na tien jaar, ons provisorische clubhuisje achter ons kunnen laten en een nieuw onderkomen kunnen betrekken. Een plek die uitnodigend is en die, naast leden, trainers en supporters, allerlei hockeygerelateerde activiteiten kan huisvesten', besluiten de twee enthousiast.

Meer berichten