Deelnemers aan de Kidsrun 2016.
Deelnemers aan de Kidsrun 2016. Foto: J. Brunst

Survival- en Kidsrun Boven-Leeuwen

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - De 650 startplaatsen voor de Boven-Leeuwense Survivalrun op zondag 18 juni zijn inmiddels vergeven, maar kinderen kunnen zich nog wél inschrijven voor het evenement.

De Kidsrun vindt plaats in park Groenewoud en kent, evenals de seniorenvariant, diverse hindernissen. De Kidsrun gaat deels over het 'grote' parcours en deels over een speciaal voor kinderen ingericht terrein. De deelnemers krijgen onder meer te maken met bossages, een zeil waar ze onder door moeten tijgeren, slootjes en een mega-glijbaan. Net als voorgaande jaren eindigt de Kidsrun op de zeephelling.

'De hindernissen zijn afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers', vertelt René den Biesen van de organisatie. 'Om dat te bewerkstelligen werkt de Survivalrun samen met Actief Maas en Waal, die tevens clinics op basisscholen verzorgd heeft.' Inmiddels wordt de Kidsrun voor de negende keer gehouden, en elk jaar lopen er meer kinderen mee. 'We verwachten komende zondag rond de 80 deelnemers', aldus Den Biesen.

De Kidsrun is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar. De eerste wedstrijd start zondag om 17.00 uur. Deelname bedraagt 2,50 euro. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 15.30 uur bij de jurywagen. Meer informatie: www.survivalrun.info.