Afbeelding

Uitreiking gemeentelijke zilveren erepenning

Algemeen

EWIJK - Drie inwoners van Ewijk hebben afgelopen zaterdag 20 mei de gemeentelijke zilveren erepenning ontvangen, als blijk van grote waardering en erkenning voor hun langdurige verdiensten voor de gemeenschap van Ewijk. Ze ontvingen de onderscheiding tijdens de pauze van een voorstelling in MFA 't Hart in Ewijk, uit handen van locoburgemeester Jan Kersten.

Het echtpaar mevrouw M.L.M. Derks-Van de Kolk en de heer J.A.M. Derks ontving de erepenning vanwege hun grote verdiensten voor de gemeenschap in Ewijk. Beiden zetten zich als ruim vijfentwintig jaar in bij diverse activiteiten binnen het dorp. Tiny Derks-Van de Kolk is vrijwilligster van de Vereniging van Senioren Ewijk, waar ze onder meer negen jaar voorzitter was. Ze is tevens actief voor de Parochie H. Johannes XXII in Ewijk en was jarenlang secretaris van de NCB (Noord-Brabantse Christelijke Boerenbond). Haar man Sjaak is eveneens vrijwilliger bij de Vereniging van Senioren Ewijk, en klust onder meer bij mensen die dat zelf niet meer kunnen. Ook voor de Parochie H. Johannes XXII in Ewijk zet hij zich in. Daarnaast is hij bestuurslid van de Ewijkse Oud papierclub en trouw lid van carnavalsvereniging De Dijkvelders. Tevens was hij jarenlang voorzitter van buurtvereniging de Veldhazen.

Tiny van den Brant-Roelofs ontving de erepenning vanwege haar inzet voor de Vereniging van Senioren Ewijk, waarvan zij drie jaar bestuurslid was. Daarnaast is ze vrijwilligster bij de Zonnebloem Ewijk en bij Kringloopwinkel 'ErzitligtietsBIJWA'. Ze zet zich tevens in voor de vrienden van Waelwick én Verpleeghuis Waelwick, evenals Zorgcentrum De Hagerd in Leur.