Afbeelding
Foto: Ron van Varik

Opening nieuw onderkomen Camping Heerewaarden met Eierpop 2017

Algemeen

HEEREWAARDEN – Ook in 2017 wordt het campingseizoen muzikaal geopend met Eierpop. Dit jaar is het wel een hele bijzondere editie, het is namelijk de eerste keer dat het nieuwe hoofdgebouw open is voor publiek. Het spiksplinternieuwe hoofdgebouw is bijna klaar en diverse lokale bands zullen optreden tijdens een muzikale avond en de entree is gratis!Noodgedwongen is Eierpop dit jaar niet in het Paasweekend maar een week later. Dit heeft allemaal te maken met de bouw en is helaas net niet op tijd klaar voor het Paasweekend. Eierpop 2017 is daarom op zaterdag 22 april op Camping Heerewaarden.

De camping en jachthaven Heerewaarden is met een wederopbouw bezig na een grote brand in 2015. Het startpunt is het prachtige nieuwe hoofdgebouw met receptie, kantoor, cafetaria, moderne sanitaire voorzieningen, restaurant en een prachtig groot terras met uitzicht op de haven.

Opening door Vanèges
Wat nou als er eigenlijk best veel muzikanten in de buurt lopen? En wat nou als een aantal van die muzikanten best tijd hebben? Dan ga je samen lekker muziek maken van Blondie, Bowie en de Beatles tot aan Joplin, Police en Velvet Revolver. Met het strak stuwende drumwerk en vette baslijnen heb je sowieso al een dijk van een geluid. Versier dat vervolgens met heerlijk gitaarwerk en gebruik het prachtig stoere stemgeluid van Dorianne als kers op de slagroomtaart.

Single release The Streets
Ook voor de Maasdrielse formatie The Streets is dit een bijzonder optreden. Tot 2 jaar geleden was Camping Heerewaarden de thuisbasis van de band en zijn nu dus weer terug. Tijdens Eierpop 2017 zullen ze hun eerste single presenteren die op 22 april gereleased wordt op Spotify en Itunes. The Streets spelen (hard)rock covers van oa Metallica, Rammstein en Guns 'n roses. De single is een mash-up van Sweet Dreams (Eurytmics) en Seven Nation Army (the White Stripes) genaamd: Seven Nation Dreams

Onlangs heeft The Streets een finaleplaats bereikt in de bandwedstrijd: The Clash of the Coverbands en spelen op 8 juli op het heilige podium van Paradiso in Amsterdam deze finale. Sinds 2011 staat deze Maasdrielse formatie op de planken.

Lekker dansen met Nipple Six
De avond wordt afgesloten door Nipple Six. Deze band bestaat, anders dan de naam doet vermoeden uit maar liefst 8 leden. De muzikanten, allen uit de regio, afkomstig uit bands zoals Attic, Parttime, Gelband en MottunPair brengen een mix van Pop, Rock en Rock'n Roll uit de jaren 60 en 70. Het instrumentale gedeelte wordt ingevuld door Perry Vermeulen (gitaar), Nico Sepers (gitaar), Fred Hommersom (toetsen), Mathe Stoof (basgitaar) en Jasper Brinkman (drums). Al dit geweld wordt opgeleukt met zang van Hennie Brinkman, Marianne en Nathalie Broekmeulen. Het zal voorlopig de laatste keer zijn dat de band in deze samenstelling zal optreden dus mis het niet!

Naast deze lokale acts zal een verrassend DJ duo voor de muziek zorgen. Eierpop 2017 is ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen en vindt plaats op Camping Heerewaarden aan de Hogestraat 37 in Heerewaarden.

Voor meer informatie: facebook.com/campingheerewaarden