Logo demaasenwaler.nl
Foto; John van Gelder
Foto; John van Gelder

Bekendmaking van dé Maas&Waler van 2016

MAAS EN WAAL - Jochem van Gelder, Stan van den Dobbelsteen en Jos van Wamel, bekend als de Vrienden van BolderPop, mogen zichzelf Maas&Waler van het jaar 2016 noemen. Begin december maakten we in deze krant vijf genomineerden bekend voor de verkiezing van Maas&Waler van het jaar 2016. Lezers werden opgeroepen om een stem uit te brengen op hun favoriet, en daar werd massaal gehoor aangegeven. Maar liefst 980 stemmen werden er uitgebracht.

De genomineerden zijn allen inwoners van onze steek die het afgelopen jaar op bijzondere wijze in het nieuws geweest zijn en/of een bijdrage geleverd hebben aan de leefbaarheid in Maas en Waal. Onder hen José Iping en Karin Swanenberg (Beneden-Leeuwen), Michel Lepoutre en André van den Hurk (Druten), Miranda Soetekouw (Beneden-Leeuwen) en Marjolein Buis (Beuningen). Ondanks dat zij de verkiezing niet wonnen kunnen zij hun nominatie zien als een grote waardering voor hun werk.

De Vrienden van BolderPop
Toen BolderPop, een muziekfestival voor mensen met een beperking, begin dit jaar niet door dreigde te gaan door een tekort aan financiële middelen, kwamen Jochem van Gelder, Stan van den Dobbelsteen en Jos van Wamel in actie. Als ware ambassadeurs trokken zij te velde om geld in het laatje te brengen, door middel van crowdfunding en ludieke acties met lokale ondernemers. En met succes.

Jos en Stan troffen elkaar voor het eerst tijdens de voorbereidingen voor de doorkomst van de Giro d'Italia. Jos vroeg Stan of hij iets voor dat evenement wilde sponsoren, waarop Stan twee vliegen in één klap sloeg. 'Als jij Jochem benadert om met z'n drieën het noodlijdende BolderPop terug op de kaart te zetten, dan help ik jou met de Giro', verzekerde hij Jos. Zo gezegd, zo gedaan.
'We gingen rond de tafel om ideeën te bespreken. We begonnen met het maken van BolderPop journaals, die we verspreidden via social media. Die filmpjes sloegen aan en de ene na de andere spontane actie werd opgezet', vertelt Jos. 'Uiteindelijk lukte het ons om BolderPop door te kunnen laten gaan en een mooie basis te leggen voor een volgende editie.'

Blije gezichten
'Zonder de sponsoren en de vele acties van ontelbaar veel lieve mensen was dit niet gelukt', zegt Stan. 'Het was erg leuk om te doen', aldus Jos, en Jochem voegt daaraan toe: 'Toen ik de blije gezichten zag tijdens het festival, wist ik meer dan eens dat dit evenement nooit verloren mag gaan.' Dankzij hun gezamenlijke inspanningen voor BolderPop ontstonden meer verbindingen tussen de heren. Zo organiseerden Stan en Jos samen de eerste Lauwese Herenzitting en zullen ook Jochem en Stan in het nieuwe jaar samen een project opstarten. Ondanks dat de heren blij zijn met die spin-off en hun benoeming tot 'Maas&Waler van het jaar 2016', benadrukken zij dat voor hen het belangrijkst blijft dat BolderPop in 2016 door kon gaan en dat een basis gelegd is voor hopelijk nog een lange en glorieuze toekomst voor het bijzondere muziekfestival.

Uitreiking
De uitreiking van de oorkondes en een heuse 'Maas&Waler van het jaar'-medaille vond afgelopen donderdag plaats in Active Partyworld, thuishaven van het muziekfestival. Het drietal werd met een smoes naar de Drutense evenementenhal gelokt. Daar werden zij blij verrast door enkele bezoekers en bestuursleden van BolderPop, die zich verstopt hadden achter het gordijn van het podium. Arjan, Brian en Nikki mochten de oorkondes overhandigen.
BolderPop 2017
'Wat kan er veel gebeuren in een jaar', vertelt Judith de Groot, voorzitter van Stichting BolderPop. 'Begin dit jaar zaten wij nog met de handen in het haar en inmiddels mogen we terugkijken op het ongelooflijke succes van BolderPop 2016. We staan nu aan het begin van 2017 en met een mooie basis gaan wij door met onze acties. Zo komt er dit voorjaar wederom een benefietdiner van Frank en Lot en zullen verschillende ondernemers nieuwe acties initiëren. Maar daarmee zijn we er nog niet. Om BolderPop voor dit jaar en de jaren die volgen te kunnen behouden, blijven we afhankelijk van financiële bijdrages. Zo zijn we op sportief vlak nog op zoek naar mensen die (gesponsord) deel willen nemen aan bijvoorbeeld de Drutenloop of de Nijmeegse Vierdaagse.'

Sponsoren
Wil je ook graag een bijdrage leveren of Bolderpop sponsoren? Kijk dan op de vernieuwde website www.stichtingbolderpop.nl of mail naar stichtingbolderpop@gmail.com.

Meer berichten