Logo demaasenwaler.nl
V.l.n.r.: Roos Postulart, Jan Heida en Niels Gijsbers.
V.l.n.r.: Roos Postulart, Jan Heida en Niels Gijsbers. (Foto: John van Gelder)

Genieten van de grootste hits in Top2000 café Maas en Waal

DRUTEN - Muziekliefhebbers kunnen in de laatste week van het jaar genieten van muziek uit 'de lijst der lijsten' in het Top2000 café Maas en Waal. De onlangs geopende Boudewijn de Groot zaal verandert voor de gelegenheid in de grootste en gezelligste huiskamer van Maas en Waal.

Voor menig Maas en Waler is het ieder jaar weer een sport om thuis voor de televisie bekenden te spotten in het Top2000 café van Radio2. Het Hilversumse studiocafé trekt jaarlijks publiek uit het hele land, waaronder onze streek. Kaartjes voor de happening zijn echter schaars en bovendien snel uitverkocht. Reden voor Jan Heida en Roos Postulart om het Top2000 gevoel naar Druten te halen. Samen met Niels Gijsbers, exploitant van d'n Bogerd, organiseren zij de eerste editie van het Top2000 café Maas en Waal.

Huiskamergevoel
Om de donkerbruin café sfeer van de Hilversumse grote broer op te roepen werd Drutenaar Co van Lith, van Kringloopwinkel De Oude School, benaderd. Van Lith, zelf groot muziekliefhebber, was direct enthousiast en zei medewerking toe. 'Donkere houten meubels, Perzische tapijtjes en ouderwetse lampenkappen uit de kringloopwinkel moeten een huiskamergevoel oproepen bij bezoekers', vertelt Roos. 'Ons doel is dat mensen er gewoon even lekker uit kunnen lopen om bij ons te komen genieten van goede muziek, onder het genot van een hapje en een drankje.'

Dj's van eigen bodem
Voor het draaien van de platen strikte het drietal een selectie dj's van eigen bodem, bekend uit het vroegere Maas en Waalse uitgaanscircuit. 'Berry Bloemberg, Ronn Lamers en René den Biesen laten op 29 en 30 december de grootste hits de revue passeren. Jan Vos en Martin Hermens presenteren tijdens de slotavond een top 100 met inzendingen van Maas en Walers', aldus Jan. Hijzelf draait, met echt vinyl, samen met een vriend onder de naam Blister Beats.

Platenbeurs en popquiz
Op 29 december is er in de avond een heuse popquiz, onder leiding van dj Edwin Meeuwsen, die met drieëntwintig deelnemende teams inmiddels helemaal vol zit. Een dag later is er van 11.00 tot 17.00 uur een platenbeurs, met meer dan 80 meter aan lp's, singletjes en cd's. Het aanbod bestaat uit onder andere Pop, Rock, Funk, Reggae, Jazz, Blues, House, Techno, Hiphop, Punk en Metal. Kortom, letterlijk voor ieder wat wils.

Stemmen
Het Top2000 café Maas en Waal is op 29 december gratis toegankelijk van 18.00 tot 01.00 uur en op 30 december van 11.00 tot 01.00 uur. Een percentage van de consumptieprijs wordt geschonken aan Stichting de Vreugdefabriek. Stemmen voor de Maas en Waalse top100 kan tot 21 december via www.top2000maasenwaal.nl.

Door Ruben Schiks

Meer berichten