Logo demaasenwaler.nl
Foto; John van Gelder
Foto; John van Gelder

Dansclinics voor 2500 basisschoolleerlingen

MAAS EN WAAL - Actief Maas en Waal en Dansstudio Almir organiseren op alle 17 basisscholen in de gemeente West Maas en Waal en Druten dansclinics, waardoor 2.500 leerlingen ervaren hoe leuk dansen is.

Het is een project dat 1 keer per 3 jaar wordt georganiseerd. De dansclinic wordt georganiseerd voor de groepen 3 tot en met 8.

Dansstudio Almir laat op eigentijdse wijze de kinderen kennis maken met dans. Hij gebruikt hierbij Flashdance. Dit is een gemoderniseerde dans van Electro, Hip-Hop, Streetdance, Popping, Locking en Krumping. Almir zal met zijn kennis, vaardigheid en geweldig enthousiasme de leerlingen stimuleren om leuke dansmoves uit te proberen.

Van nature houden kinderen van dansen. Het is leuk om te doen en geeft nog meer plezier wanneer zij dat samen kunnen doen met anderen. Bewegen op het ritme van de muziek is ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek en het stimuleert hun creativiteit en expressiviteit. Dans is een makkelijke en toegankelijke manier van bewegen.

Later in dit schooljaar zullen er ook op SO De Kom en het Pax Christi College dansclinics worden gegeven door Almir. Dit zijn dan weer andere lessen, want de lessen worden afgestemd op de doel- en leeftijdsgroepen.

Kijk voor meer informatie op: www.actiefmaasenwaal.nl

Meer berichten