Meiden Unitas'28 spelen gelijk tegen Orion

WAMEL - De meiden onder 13 van Unitas'28 hebben met een grootse inzet en op meer dan fraaie wijze de leeftijdgenoten van het Nijmeegse Orion nog even van het kampioenschap afgehouden. De wedstrijd in Wamel eindigde in een 3-3 gelijkspel.

In een bijzondere wedstrijd kwam de ploeg van trainer Sjaak Janssen zelfs op een 2 - 0 voorsprong, doordat Amber van Oijen tot twee keer toe de Nijmeegse keeper wist te passeren. Nog voor de rust kwam ook Orion tot scoren, zodat er halverwege 2 - 1 op het scorebord stond. In de tweede helft kreeg de thuisclub, met de wind tegen, het moeilijker en moest het de gelijkmaker toestaan. Dit ondanks de sterk spelende Nikki van Lith en Lotte Janssen, die voor de gasten als een rots in de branding opereerden. In een meer dan spannende slotfase, waarbij het talrijk opgekomen publiek met volle teugen genoot, kwamen de meiden van Unitas'28 andermaal op voorsprong. Nu was het Feira Godinho Nunes die met een doelpunt de Wamelse aanhang deed opveren, 3 - 2. Kort voor tijd waren het echter opnieuw de gasten die met een doelpunt de 3 - 3 in de touwen werkten.

Door dit gelijkspel kon bij Orion de vlag nog niet in top en bleven de meiden van Unitas'28 op eigen terrein nog steeds ongeslagen dit najaar. Komende zaterdag wordt gespeeld tegen de meiden van het Nijmeegse SCE. Dan rest op zaterdag 10 december nog de inhaalwedstrijd bij Quick 1888 in Nijmegen. De aftrap van de wedstrijd aanstaande zaterdag is om 10.30 uur, bij winst is de tweede plek zo goed als veilig gesteld.