Logo demaasenwaler.nl
Het Boldershofcomplex met in het midden de kapel.
Het Boldershofcomplex met in het midden de kapel.

Standvast ontvangt subsidie voor opknapbeurt voormalig Boldershofcomplex

DRUTEN - Naast de kapel van Boldershof aan de Ambtshuisstraat worden momenteel de twee paviljoens uit 1915, waarin appartementen zijn ondergebracht, opgeknapt. En niet zo'n beetje: de paviljoens die officieel Marie-Louise en Montfort heten krijgen een opknapbeurt waarvoor de eigenaar, Standvast Wonen, diep in de buidel moet tasten: 1,4 miljoen euro.

Standvast Wonen geeft het monumentale pand een upgrade. Het schilderwerk was er aan toe, maar ook het lood- en zinkwerk, de platte daken, de dakpannen en het voeg- en metselwerk. De ijzeren brandtrappen en loopbruggen aan de buitenkant van het pand, die niet goed bij de uitstraling van het pand passen, kunnen weg. Standvast heeft in het pand voor de brandveiligheid namelijk nieuwe vluchtwegen gecreëerd. Voor de restauratieklus is nauw samengewerkt met de Monumentencommissie van de gemeente.

De gemeente honoreert een subsidieverzoek van Standvast Wonen voor de restauratiewerkzaamheden: twee jaarbedragen in één keer: zo'n 29.000 euro. Volgens wethouder André Springveld een druppel op een gloeiende plaat, maar wel een goed gebaar. Hij zei dat het van maatschappelijk belang is dat de karakter- en gezichtsbepalende elementen van deze top-monumenten voor Druten behouden blijven. Tijdens het aanstaande Dickens Festijn zal aan de steigers van de panden een grote afbeelding komen te hangen van de paviljoens in vroegere jaren.

Door Piet Zeeuwen.

Meer berichten