Logo demaasenwaler.nl
Huis in Weurt met zonnepanelen met op de achtergrond de Electrabel Centrale.
Huis in Weurt met zonnepanelen met op de achtergrond de Electrabel Centrale. (Foto; Ger Loeffen)

Loket Duurzaam Wonen Plus opent haar deuren

BEUNINGEN/DRUTEN - Goed nieuws voor huiseigenaren in de regio Nijmegen die hun woning mooier, comfortabeler en energiezuiniger willen maken. Vanaf maandag 10 oktober opent Loket Duurzaam Wonen Plus haar deuren om huiseigenaren hierbij te helpen. Inwoners kunnen in elke deelnemende gemeente terecht voor gratis advies.

De zeven gemeenten uit de regio, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen, hebben de handen ineen geslagen en voor hun inwoners Loket Duurzaam Wonen Plus in het leven geroepen. Het loket is het aanspreekpunt voor relevante informatie over het verduurzamen van je eigen huis. Het loket geeft gratis onafhankelijk en persoonlijk advies, informatie over duurzame maatregelen én financieringsmogelijkheden. Ook kunnen inwoners eenvoudig in contact komen met gespecialiseerde lokale bedrijven die de duurzame maatregelen uitvoeren. Inwoners kunnen het loket in hun eigen gemeente bezoeken of surfen naar het digitale loket www.duurzaamwonenplus.nl.

Sjef van Elk, wethouder milieu: 'Het Loket Duurzaam Wonen Plus geeft inwoners goed en onafhankelijk advies om hun woning energiezuiniger te maken. Wij denken met hen mee en geven een advies op maat, zonder winstoogmerk. Dat vind ik heel belangrijk. Ik roep onze inwoners dan ook op om hier gebruik van te maken.'

Jos van der Lint, adviseur Duurzaam Wonen vult aan: 'Duurzaamheid wordt concreet als het gaat om je eigen woning, je wooncomfort en je portemonnee. Het nemen van energiebesparende maatregelen, het zelf opwekken van schone energie en het maken van bewuste keuzes bij onderhoud, een verbouwing of nieuw te bouwen woning zijn niet eenvoudig. Waar moet je zijn? Wie kan je adviseren en waar vind je geschikte partijen die de maatregelen kunnen uitvoeren? Het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Loket Duurzaam Wonen Plus biedt een betrouwbaar en onafhankelijk aanspreekpunt in je eigen gemeente.'

Meer informatie
Het Loket Duurzaam Wonen Plus is in de gemeente Druten geopend op maandag van 9.00 tot 12.30 uur, en in de gemeente Beuningen op maandag van 13.30 tot 17.00 uur. Indien inwoners liever op een andere dag het Loket Duurzaam Wonen Plus bezoeken, kunnen zij terecht in een van de andere deelnemende gemeenten. Voor meer informatie, locaties en openingstijden: www.duurzaamwonenplus.nl.

Meer berichten