Workshop van 'dansen met lach en knipoog'.
Workshop van 'dansen met lach en knipoog'. Foto: Buurtvereniging Druten-West

Ontmoet 'buuf en buum' tijdens Burendag 2016

Algemeen

MAAS EN WAAL - Buurten leuker, socialer en veiliger maken. Dat is het doel van Burendag. Het jaarlijks terugkerende feest dat je samen met je buren viert, vindt aanstaande zaterdag weer plaats. Ook in Maas en Waal bruist het van de verbroederende activiteiten.

Op verschillende plekken in de regio kunnen 'buuf en buum' elkaar ontmoeten, tijdens een gezellig samenzijn. De Maas&Waler zette een aantal lokale initiatieven op een rijtje.

Buurtontbijt in Winssen
In Winssen wordt Burendag 2016 smakelijk gestart met een buurtontbijt, voor mensen die het leuk vinden om elkaar beter te leren kennen. Van 09.00 tot 11.00 uur kan iedereen aanschuiven aan één van de tafels in ontmoetingscentrum De Paulus, voor een ontbijtje met verse broodjes, koffie en thee. Deelname is gratis. Aanmelden kan per mail via info@depauluswinssen.nl of via tel. 06-20 81 16 66.

Druten-West aan de bal
Buurtvereniging Druten-West nodigt buurtbewoners uit voor de Burendag activiteit 'Druten-West aan de bal'. Iedereen kan en mag meedoen, ook mensen die geen lid te zijn van de vereniging. Buurtbewoners kunnen op een kaartje schrijven wat ze hun buren kunnen bieden of welke hulpvraag ze hebben. Denk aan het aanbieden van hulp met computers, het bakken van een cake, gezellig samen wandelen of elkaar helpen met snoeiwerk in de tuin. Daarnaast zijn er, zoals het thema doet vermoeden, allerlei sportieve activiteiten, van tafeltennis tot voetbal of jeu de boules. De activiteit duurt van 13.00 tot 17.00 uur en vindt plaats bij de speelplaats aan de Landschrijverstraat.

In 2006 werd voor het eerst Burendag in Nederland gevierd, op initiatief van Douwe Egberts. Het Oranje Fonds is sinds 2008 medeorganisator. Het fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.burendag.nl.