Peter Deurloo met het door hem gekozen werk.
Peter Deurloo met het door hem gekozen werk. Foto: John van Gelder

Sporen van KunstBakens

Algemeen

MAAS EN WAAL - De atelierroute KunstBakens is voor kunstenaars en kunstliefhebbers inmiddels een vertrouwde traditie geworden. De achtste editie, waaraan op 24 en 25 september maar liefst negenentwintig kunstenaars zullen bijdragen, heeft als thema 'Sporen'. Alle deelnemende kunstenaars exposeren deels in hun eigen atelier of bij collega's en deels op voor deze gelegenheid ingerichte schitterende locaties. In Streekhistorisch Museum Tweestromenland is een overzichtstentoonstelling te zien.

Op de overzichtstentoonstelling is een diversiteit aan kunstwerken te zien van uiteenlopende disciplines. De tentoonstelling is ondergebracht in de foyer van Streekhistorisch Museum Tweestromenland, Pastoor Zijlmansstraat 3 in Beneden-Leeuwen. Behalve een werk gerelateerd aan het thema exposeert elke kunstenaar daar ook een vrij werk. Zo zijn er op de overzichtsexpositie van elke kunstenaar twee werken te vinden, die een mooi inkijkje geven in wat hij of zij wil laten zien. De themawerken worden te koop aangeboden voor de prijs van 150 euro, waarvan 100 euro voor de kunstenaar en 50 voor de Stichting KunstBakens bestemd is. Met de aankoop ondersteunt u dus zowel de kunstenaar als KunstBakens.

Catalogus
Het boekje dat als navigatie dient voor de atelierroute is op alle deelnemende locaties te koop voor 3 euro. In het boekje is een plattegrond opgenomen met daarop de locaties van de diverse exposities. Stichting KunstBakens verloot gewoontegetrouw één van de themawerken, dit jaar gekozen door Peter Deurloo. Aan elke plattegrond die bij de catalogus wordt uitgereikt zit een lootje vast, waarmee kans gemaakt kan worden op het themawerk.

Openingstijden
De overzichtsexpositie is al vanaf 20 september te bezichtigen in Streekhistorisch Museum Tweestromenland, op woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur, en tijdens de twee dagen van de kunstroute tussen 11.00 en 17.00 uur. De entree voor de overzichtstentoonstelling van KunstBakens is gratis. Voor bezoek aan het hele museum geldt de normale toegangsprijs.
Voor meer informatie, zie: www.kunstbakens.nl