Dj Jerome tijdens de Maas en Waalse Oktoberfeesten 2015.
Dj Jerome tijdens de Maas en Waalse Oktoberfeesten 2015. Foto: Marieke Gijsbers.

Maas en Waalse Oktoberfeesten immens populair

Algemeen

AFFERDEN - In Afferden heerst momenteel stilte voor de storm. Volgend weekend wordt het dorp weer overspoeld door hordes feestvierders, gehuld in dirndl's en lederhosen. Voor de vijfde maal worden dan de Maas en Waalse Oktoberfeesten georganiseerd. Met succes, want de 'Supertolles Erlebnis', zoals de organisatie het evenement omschrijft, verkreeg in vijf jaar tijd een immense populariteit.

Wat in 2012 begon als een initiatief van carnavalsvereniging Het Vergulde Vat is uitgegroeid tot één van de grootste tentfeesten van onze streek. In mei waren alle kaarten voor het zaterdagavondprogramma al uitverkocht. Reden voor de organisatie om het concept een paar jaar geleden uit te breiden met een feestavond voor de jeugd op vrijdag. Dit jaar is daar ook een ouderwets gezellig middagprogramma op zaterdag aan toegevoegd.

Marquee
Vrijdagavond zijn het geen onvervalste Schlagerartiesten, maar internationale top dj's uit de hardstyle-scene die de reusachtige feesttent domineren. Bekende namen als Frequencerz, Requiem, High Rollerz en A-Troxx reizen deze avond af naar het Land van Maas en Waal voor Marquee, een feestavond voor iedereen vanaf zestien jaar. Nieuw dit jaar is 'de X-tra', een extra tent voor iedereen die wél naar Marquee wil, maar niet van hardstyle-muziek houdt. Speciaal voor hen is er het thema 'Après-beach', met gezellige feestmuziek in de sfeer van de bekende partyvakantiebestemmingen.

Schunkelnmittag
Voorafgaand aan 'Das Oktoberfest' zelf, is het op zaterdagmiddag inhaken en meedeinen geblazen tijdens de eerste editie van de Schunkelnmittag. Jong en oud kan plaatsnemen aan één van de lange dissen voor een onvergetelijke middag bomvol traditionele Tirolermuziek en Duitse gezelligheid. Voor de kinderen is er een springkussen en schminkhoek en voor de senioren een lekker glaasje advocaat. De middag duurt van 13.30 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Tickets voor Marquee zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10,00 euro bij BloemStylist Ewijk, Shell Druten, De Rijk in Beneden-Leeuwen, Tankstation Croonen in Afferden of online via www.oticket.nl. Aan de kassa kosten de kaarten 15,00 euro.

Door Ruben Schiks.